Mint az köztudott, Thierry Henry a kezével maga elé helyezte a labdát az írek ötösénél, a védelem felemelte a kezét, még Given kapus is egy pillanatra; Henry középre tálalt, Gallas fejelt, és ezzel Franciaország kijutott a 2010-es dél-afrikai VB-re.
Hiába Robbie Keane találata, az írek jobb játéka, a talán megérdemeltebb továbbjutás elmarad. Trapattoni őrjöngött, Domenech persze nem látott semmit.
Nem lennék az írek helyében. Nyilvánvalóan égbekiáltó igazságtalanság történt. És mégsem.

Amiért ezzel foglalkozunk itt, az egyrészt az, hogy a fraciákat történelmileg itthon sem sokan szeretik, és hát most is szolgáltak bőven munícióval egész Európa számára, a másik pedig a történet sportszakmai része. Az írek ugyanis újrajátszást követelnek, még ha a jog nem is ad erre nekik lehetőséget, ugyanis nem műhiba történt. Még az ír igazságügyi miniszter is megszólalt az ügyben, levelet küldve a FIFA-nak az újrajátszásért, amit a nemzetközi szervezet természetesen el is utasított. Ha újrajátszanák a találkozót az beláthatatlan következménykkel járó precedens lenne, gyakorlatilag nem volna többé szabad meccsnap a sok ismétlés miatt. A William Hill mindenkinek visszafizette a pénzét aki az írekre fogadott. Az angolok ritkán állnak ki így az írek mellett, bár az is igaz, az ellenfél Franciaország volt. Franciaország válogatottja, és nem a francia válogatott. Ha csak a születési helyeket vagy származásokat nézzük, a franciák csapata bátran elindulhatna az Afrika-kupán is jövőre. Nem a rasszizmus szól belőlem, egyszerűen furcsa egy francia vagy egy német válogatottat, utóbbit főleg a fiataloknál úgy látni, hogy nincs benne francia vagy német. Pedig még a mi U21-esünkben is van egy.

Az egész történet legnagyobb vesztese erkölcsi értelemben is a játékvezető ( a vétkességét elismerő Henry sem pozitív figura, de hát az vesse az elő követ.. ), aki aligha vezet a jövőben bármiféle nemzetközi mérkőzést. Az írek ha már mást nem tehettek, óriási sajtóvisszhangot kreáltak, és ez így is van jól, hogy többet ilyen ne fordulhasson elő.
Ismét többen előhozakodtak a videóbíróval, de én személy szerint azt a játék felesleges megszakításának és digitalizálásának tartanám, sokkal célszerűbb az EL meccseken látott alapvonalon ténykedő két játékvezető. Az ő orruk előtt talán Thierry is kiengedte volna a labdát.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr721543327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása