A március 25-én esedékes Magyarország-Hollandia mérkőzésre gyakorlatilag elfogytak a jegyek, talán a 11 000 forintos és a 18 000 forintos kategóriában még lehet belőlük vásárolni. A helyzet lehetne örömteli is, ennek ellenére zavaros, hiszen többen is elégedetlenségüknek adtak hangot.
Egyrészt viszonylag korán elkezdték árusítani a jegyeket, ez még csak hagyján, de azok rekordsebesség alatt el is fogytak. Úgy, hogy több, amúgy a keménymagban helyet foglaló állandó szurkoló nem jutott jegyhez.
A kialakult helyzetnek több oka is van, avagy lehet.
Először is a legolcsóbb kategóriába besorolt szektorok szokatlanul alacsony száma. A kapuk mögötti kanyarban már bőven 5000-et kértek egy belépőért, oldalt meg már 8000-et. A 3000-es jegyeket így gyorsan elkapkodták azok, akik vagy mindig is oda szoktak ülni, vagy egyszerűen csak gyorsak voltak.
Másodszor azoknak a vélhetően magas száma, akik csak a hollandok miatt mennek majd ki a meccsre. Ezeket az úgynevezett "színházlátogatókat" sem hatotta meg azért a 18000 forintos jegy, egy család egy minimálbérért mehetett volna ki, így viszont elvették a helyet a konstans szurkolóktól.
Harmadszor, az MLSZ honlapján van egy érdekes bejegyzés, miszerint vállalatok felvásárolhattak akár 30 jegyet is egyszerre, horribilis összegekért. Ezt vélhetően meg is tették, de ez meg nem fog valós kintlévő nézőket eredményezni, ismét a többiek kárára.
Negyedszer, bár megpróbálták kiszűrni az üzéreket azzal, hogy egy ember max. 4 jegyet vehetett, a rekordsebességű jegyeladás mégis arra enged következtetni, hogy a tikettek jelentős része a feketén üzletelők birtokában lehet.
Távol álljon tőlem bárkit is megsérteni, de tényleg az történt, hogy az MLSZ-nek a jegyárakkal, és a fenti problémákkal sikerült színházat varázsolnia a mérkőzésből, ahol a fizető néző holland sztárokat bámulhat, az igazi magyar szurkolók pedig legalábbis részben, de kiszorultak a stadionból. Kár érte. Értem én, hogy valaki nem a mieinkre kiváncsi, csak miért azoknak marad a tévé, akik nem erre szolgáltak rá.

A jegyek körüli hercehurca azonban nem a csapat hibája, így azok, akik végül ott leszünk, teljes erőbedobással fogjuk őket buzdítani. Ki tudja, lehet, hogy vannak olyanok, akik éppen most fognak egy életre kintragadni. Szép álom lenne.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr192675971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2011.02.21. 15:48:00

Drága Barátom!

Remekül és igen kulturáltan megfogalmaztad azt, amit megkellet.

Fáj, hogy számomra is csak a tv marad, egy nagy élménnyel leszek szegényebb.
süti beállítások módosítása