Legalábbis Gera Zoltán számára, hiszen a Fulham 2-1-re kikapott az Atletico Madridtól. Forlán két góljából csak az elsőre jött válasz Gera gólpassza után Daviestől, és ez kevésnek bizonyult. 90 perc után még 1-1-re álltak a csapatok, de a 115. percben Forlán belőtte a győztes gólt is, így nem került sor a 11-esekre.
Azokra a 11-esekre amit Roy Hodgson vezetőedző szerint megérdemelt volna a Fulham, ami talán így is van, de tegyük hozzá, az Atletico győzelme egyáltalán nem érdemtelen. A Fulham mindenesetre nem vallott szégyent, és csak az, hogy bejutottak a döntőbe, felülmúlt minden előzetes várakozást.
Gera hat góljával szinte egymaga (vagyis inkább ketten, Zamorával) röpítette csapatát a döntőig, ahol egy gólpassza már kevés volt. Csapata egyik legjobbjaként Gera csalódottan vette tudomásul a vereséget, és bár elmondása szerint ez lett volna pályafutása csúcspontja, nem érzi úgy, hogy bármiért is magyarázkodniuk kellene.
Igaza van, Hodgson remek kis csapatot rakott össze, az idei kupaszezon a Fulham egész történetének legeredményesebbike lett, és a legendává válástól valóban a vereség választotta csak el őket. Egy ezüstérem azért így is lóg a nyakukban.
Gera az idény folyamán a Fulham meghatározó játékosává, és a közönség egyik kedvencévé lett, nyugodtan állítható, hogy Gera 31 évesen az igazi fénykorát éli.
Ezért is lenne elengedhetetlen az újkori idők legjobb magyar játékosának szereplése a válogatottban. Az ajtó nyitva áll.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr881999563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.05.13. 20:06:52

Egy klasszikus dalból idéznék: "Csak gyere haza ennyi kell!"...

Gera csapata egyik legjobbja volt a sorozatban és a döntőben is. Technikailag kiemelkedik a csapatból.
Hodgson kiváló munkát végez, de úgy érzem, hogy a döntőben a cserék terén hibázott. Nem is a személyi váltásokkal, hiszen adott játékosok állnak rendelkezésére, hanem azzal, hogy Gerát hátrébb hozta Dempsey és Nevland behozatala után.
A két csapat között a technikai különbség és a helyzetfelismerés szembeötlő, számomra már-már fájó volt. Különösen Etuhu és Baird képzetlen labdával.
Az Atletico megérdemelte a győzelmet, elviselte Simao gyenge játékát, Agüero és Forlan felnőttek a téthez.
süti beállítások módosítása