Az 1984-es Európa Bajnokság, és az 1998-as Világbajnokság után a 2016-os EB-t is megrendezheti Franciaország az újkori nagy futballtornák közül. Ez lesz az első olyan európai seregszemle, amelyen 24 csapat vesz majd részt, annak a Platini-féle reformnak a jegyében, amely a kisebb országokat is nagyobb lehetőségekhez akarja juttatni. Jó példa erre még a BL selejtező-struktúrájának közelmúltbeli átalakítása, aminek köszönhetően többek között a Debrecen is eljutott a legrangosabb európai kupasorozat főtáblájára.
Ez nekünk sem feltétlenül baj, sőt. Mármint a 24 csapat. A magyar válogatott bár csoportjaiban rendre a 4. helyen végez, ezentúl már egy esetleges 3. helyezéssel is EB-részvételt szerezhet, feltéve hogy marad a jelenlegi selejtezőrendszer.
A 2016-ra esetlegesen beérő válogatott első alapjait holnap is láthatjuk, Komannal, Némethtel, Gulácsival, egyelőre még Gosztonyi és Korcsmár nélkül, de az addigra még bőven aktív Juhásszal, Husztival és Dzsudzsákkal egyetemben. Milyen jó kis csapatunk lehet addigra. Csak győzzük kivárni.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr612039180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.05.30. 19:53:22

Szebb jövőről álmodunk...

Platini munkássága szép és jó, csak nem értek vele egyet. A KEK újraindítása ugyanúgy segítené a kis csapatok dolgát, és nem menne a BL színvonalának rovására.
süti beállítások módosítása