A világbajnok Olaszország csoportjából eleinte csak a másik továbbjutó kiléte volt kérdéses, de mint kiderült, a másik kieső kiléte lett az. A négy évvel ezelőtti csapat középpályájáról illetve csatársorából gyakorlatilag csak De Rossi játszott (igaz négy éve ő kevesebbet), Gattuso és Pirlo együtt egy percet sem, Camoranesi is csak elvétve lépett pályára. Iaquinta semmit sem csinált, Gilardino végképp nem, a legjobb csatárnak bizonyuló Quagliarella pedig csak az utolsó fél órában játszott. Hiányzott nagyon Totti, de még Toni is elölről, illetve hát egy négy évvel fiatalabb Del Piero és Inzaghi, vagy egy tizenkét évvel fiatalabb Cannavaro, sőt, még Grosso helyett sem tűnt fel senki. Azt hiszem, ennyi bőven elég magyarázat a kiesésre, a mutatott lélektelen játék (ismét leszámítva az utolsó fél órát) szóba sem került.
A másik kieső végül az az Új-Zéland lett, amelyik képes volt arra a bravúrra, hogy veretlenül essen ki. Pedig pofozógépnek indultak, tavaly a Konföderációs Kupán azok is lettek, de Ricki Herbert idénre remekül összerakta ezt a kis csapatot. Azért a világ élvonalában még mindig nincsenek ott.
Ahogyan Szlovákia sem, de a legjobb 16 közé akkor is ők jutottak be, mint hatodik számú európai csapat. Weiss fiai elszórakozták a győzelmet Új-Zéland ellen, Paraguaytól kikaptak, de a világbajnok legyőzése önmagában elég volt a továbbjutáshoz. A nyolcaddöntőben majd Hollandiával találkoznak, alighanem ott azért véget fog érni az északi tündérmese.
Paraguay viszont egyáltalán nem esélytelen Japán ellen, úgyhogy egy újabb potenciális dél-amerikai negyeddöntőst láthatunk. Egyértelműen azé a konföderáció ez a VB, Paraguay pedig olyan messzire juthat, mint ahova eddig sohasem. Santa Cruz és társai úgy lehetnek hősök, hogy nem ez az elmúlt évtizedek legjobb paraguayi csapata.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr102111814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.27. 19:25:39

Ó Itália! Fáj a szívem. Lippi mester hibázott a keret összeállításakor, így Dél-Afrikában hiába próbált meg mindent megtenni. Nesta úgy kellett volna, mint éhezőnek egy falat kenyér. Nem volt kreatív karmester és gólerős csatár. Cannavaro legenda. Bár hibázott, nem rajta kell leverni a port. Aranylabdát nem adnak az embernek a két szép szeméért.
A kiwik veretlenül estek ki. Ez csodaszámba megy. Azt hiszem mindent kihozak magukból és nemvárt üde színfoltot képeztek.
Paraguaynak hatalmas esélye van a negyeddöntős szereplésre, pedig nem ez a valaha volt legerősebb csapata. Jól funkcionál a védelem, bár Gamarra mértékű klasszis nincs benne. A középpálya szorgos és dolgos, ehhez még jön négy jó csatár.
Szlovák tündérmese=személyes rémálmom (igaz nem sportszakmai okok miatt). Új-Zéland ellen amatőr módon nem szerezték meg a három pontot, a dél-amerikaiak ellen momentumuk sem volt. Az olaszokat megverték, bravúr a javából! (2kérdéses gól...)
süti beállítások módosítása