Magyarország 2-1-re megverte Moldovát; egy nem könnyű, de jogos győzelem volt ez.
A csapat és a közönség Egervári által várt igazi egymásra találása az első félidőben jött el valamikor, amikor is egy moldáv a földön maradt, a tömeg pedig skandálta a földet rát. Király Gábor pedig a bíró és a gyúrók háta mögött, a kapuja előtt fekvő moldáv felé ásómozdulatokat téve tett eleget a közönség kívánságának. Mackónaci régen volt ilyen népszerű a B-közép köreiben. Az első félidőben ezt leszámítva végig ideges Király egyébként jól védett, volt pár lövés, amit fognia kellett.
Nem véletlenül idegeskedett a hálóőr, az első félidő borzalmasan gyenge volt, a moldávok simán vezethettek volna, az utolsó két-három percben vettük észre, hogy elkezdődött a találkozó. Aztán Egervári cserélt, behozta Szalait, és ez megfordította a meccset, mert végre nem Rudolfnak kellett lefejelgetnie a labdákat. A feljavuló csapat két átlövéssel megérdemelt előnyre tett szert, majd a moldávok is tudtak szépíteni, amit valljuk be, a meccs összképe alapján megérdemeltek.
A mieink legjobbja a nagyon nagyot játszó Koman Vladimir volt, aki gólja mellett hatalmas mezőnymunkát is végzett, és bár az U21 kiesett nélküle, de a felnőtteknél négy meccs alatt kijátszott magának még további ötvenet. 
Lázár is jól játszott, bár a gól egyértelműen az ő lelkén szárad, előbb elpasszolta a labdát, majd nem váltott ki időben. Juhász és Lipták hozta a feladtát, ezúttal Laczkó sem vallott szégyent, bár azért a moldávokkal is meggyűlt néha a baja. Robbenre nem is merek gondolni. A középpályán Elek rengeteget dolgozott, voltak jó megindulásai, labdaszerzései, bár a végére kicsit eltűnt, elfáradt. Ő se most írta le a jövőjét a válogatottban. Czvitkovics viszont nem igazán tudott élni a lehetőséggel, nem találta a helyét. Nem úgy Gera, aki kicsit hátrébbvonva is hozta a megszokott látványos becsúszásait, cseleit, és remekül fogta össze a csapatot. Dzsudzsáknak a befejezések nem jöttek össze, de hajtott, küzdött becsülettel, ezúttal nem lehetett azt mondani, hogy nem a klubja szintjét hozza. Koman mint írtam, a találkozó legjobbja volt. Rudolf az első félidőben semmit nem csinált, érett a cseréje. Végül megkapta társnak Szalait, és ahogy visszavonták, a gólszerzés is összejött neki. Azt a Szalait, aki a nézőtéren megkapta, az "ez jó, ez olyan mint a Sanyi" minősítést. Való igaz, rúgott, harapott, és lekötötte a védőket, sokat segítve ezzel a csapaton. A cserék közül ő bizonyult a legjobbnak. Vanczák beállítása Rudolf helyén kicsit érthetetlen volt, az öt védő nem tudott jól együtt mozogni, hiába toltunk feljebb a két szélsőt. Vadócz cseréje már csak időhúzó jellegű volt.
Az a 10 000 ember mindenesetre, akik kilátogattak, végre láthattak magyar győzelmet is az idén. A következő pedig jöhet San Marino ellen, egy hónap múlva.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr582281195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.09.09. 22:49:03

Játékban fejlődnünk kell! Továbbra sem megnyugtató a szélső hátvédek produkciója. A profi mentalitáshoz illő és kellő akarat, alázat megvolt a srácokban. Nem tudom viszont felfogni, hogy hazai pályán a moldávok ellen miért van beszarva a csapat néhány tagja, miért nem járatjuk a labdát, mozgunk üresbe, cselezünk bátran és kreatívan, miért nem lövünk kapura... Legnagyobbjaink klubjaikban továbbra is másik arcukat mutatják...

Ho Z 2010.09.09. 22:50:23

Ó Király Gabit is megemlítem. Földművelő mozdulata kiváló hangulatfokozó, ám abszolút sportszerűtlen volt. Jogosan járna neki egy 2-3 meccses eltiltás.

Ho Z 2010.09.09. 22:59:39

Még egy apró gondolattöredék: Örvendek az Orbán kormány sportszeretetének, de csak a vak nem látja a magyar labdarúgás irányításában meghúzódó politikai szálakat és érdekeket.

Ho Z 2010.09.09. 23:21:17

Ezúton szeretném még felhívni az MLSZ figyelmét arra, hogy a biztonsági szolgálat tagjai szakszerűtlen munkát végeztek, ráadásul akkora parasztok, hogy szájuk garázs a rotációs kapa számára. Igen logikátlan, hogy miért egy egy-két méteres sávon kell a tömeget beengedni. Ez a Puskás Ferenc-Stadionban is örök probléma.

Ho Z 2010.09.09. 23:24:43

www.cb09.hu/

Köszönjük a Carpathian Brigade tagjainak mérkőzés előtti koreográfia megtervezését, illetve a kifeszített transzparenst! Máskor is szívesen segítünk a koreográfia kellékeinek elhelyezésében!

Ho Z 2010.09.11. 17:07:17

Ramsey!

Két ember beszavazásra vár a klubban!

Ho Z 2010.09.11. 20:51:41

Újpest FC- Ferencvárosi TC: 6-0.

Történelmi győzelem / történelmi gyalázat.

Fradistaként lehorgasztott fejjel könnyeimmel küszködve nyugtáztam a végeredményt. Kerestem a "miértre" a választ. Elsősorban nem is a pályán, hanem a lelátón történtekkel kapcsolatban.
Hogyan kerülhetnek be a tiltott pirotechnikai eszközök a Szusza Ferenc-Stadionba? Nos, egy Újpest szurkoló barátom megadta a választ. A stadion belterületén van egy raktára a főbb szurkolói csoportoknak, melyhez szabadon bejuthatnak hét közben....
Hogyan jutnak át a motozáson? Minek van akkor a biztonsági szolgálat? Minek van a karhatalom? Csak nézték az eseményeket, képtelenek voltak cselekedni. GYALÁZAT! Kovács Zoltán újpesti sportigazgató nyelvtani hibákban gazdag, dadogó nyilatkozatot ad, miután nyugtatja az ultrákat... Simek Péter melegítés közben értelmetlen nyilatkozatot ad...
A játékvezető többször hibázik. Pl.: Böőr a 18. percben már nem lehetett volna pályán, Heinz pirosa maximum sárga lapot ért és a legfőbb gond a mérkőzésmegszakítások módja. Már az első eset után kijelentette, hogy a következőnél lefújja a meccset. Ha ennyire következetes lett volna, jelentős erkölcsi és anyagi kárt sikerült volna megakadályozni.
Prukner Úr! Ne csodálkozzon, hogy nem hallgatnak önre a szurkolók, mikor kidolgozott taktikájával gyilkos eszközt ad az újpesti támadók lábának. A háromvédős rendszere totális kudarc. Junior még az NBII-es csapatnak se lehetne tagja. 2-0 után a zakó felé röpítette csapatát, ahelyett, hogy egy védő behozatalával stabilizálta volna a csapat szerkezetét. Leigazolja a két argentint, Labradot, Jakimovskit, és még sorolhatnám. Az értük fizetett, illetve a nekik kifizetett pénzből talán érdemi erősítést is végre lehetett volna hajtani.
Andrezinhot miért cserélt le? Schembri miért nem lett még elkergetve?

Ramsey barátom elnézést kérek kifakadásomért, de a fájdalom, ami átjár, az "ibrahimovici sokkhoz" hasonló.

Gratulálok az Újpestnek!

Utóirat: Mennyi büntetést fog fizetni a két csapat?

Utóirat2: Jimmy Jump megtisztelt minket... "KUBALA FOREVER" Nálunk gyanítom, hogy minden sokadik ember tudja csak, ki az, ki volt az a Kubala.
Egyébként az, hogy Jimmy még gólt is lőhetett és csak utána szerelték közröhej...

Ho Z 2010.09.15. 20:20:24

Egyre világosabb, hogy Jimmy magyarországi szerepvállalása mögött "a kicsi a ... ,de erős" szennylap áll és Hajdú Frizbi Péter. Hatóságok ébresztő!!!

Ho Z 2010.09.16. 23:17:09

Ötöst kapott a Loki. Nem volt benne, de Kabáték zakót kaptak. Ez még antilokistaként is fájó és méltatlan labdarúgásunkra nézve.
süti beállítások módosítása