Azzal kezdeném, amit egy fórumozó írt egy másik oldalon: elképesztő, hogy Magyaroroszágon milyen értékválság van. Nem csak az ilyen-olyan betiltott engedélyezett felvonulásokról beszélünk,nem a valóságshowkról, nem a bulvárszemétről, mert ezek szinte természetesek egy modern nyugati társadalomban. Nem az én tisztem, hogy ez kik miatt és milyen formában vannak így.
Ami viszont érinti a válogatottat, az érdekel.
A hír: az RTL Klub 21.30-tól, csúsztatva kívánja leadni a Magyarország-Portugália selejtezőt a szerdai Barátok Közt miatt.
Itt jön be az értékválság. Hogy egy magyar szappanopera tíz éve kétmillió embert tud leültetni, bámulatos, ahogyan az is mennyire hülyék, vagy éppen profitorientáltak tudnak lenni lélekkel rendelkező emberek.
Mert ugye mi is a fontosabb? 
Tudjuk, az RTL Klub kereskedelmi adó, nyilván a pénz, nem holmi nemzeti csapat vagy hazafiasság, vagy hasonló idejétmúlt dolgok.
Én megértem, hogy az RTL-nek fontosabb a talán nagyobb nézettséget hozó BK, de akkor kérem, ne verjék magukat arra, hogy 24 éve így, 12 éve úgy, ahogy a reklámban előadják. Különben is, az RTL nem a magyar válogatottat tűzi műsorra, hanem az ellenfeleit: így most a svédeket és a portugálokat, mert pl. Albániát és Máltát nem láttam náluk. Előbbit a Sport 1-en, utóbbit ugye sehol sem láttam, legalábbis idegenben nem, mert itthon kint voltam. Először ezeket a találkozókat is műsorra kéne tűzni, aztán beszélni arról, hogy szemét MLSZ, nem engedte a 21.30-as kezdést az eredetileg is megjelölt 20.45 helyett, sőt, ez még a portugál tévétársaságnak is rossz! Hát azt meg, ki nem szarja le.
Nagy esély van így rá, hogy a talán sorsdöntő meccset csúsztatva láthatják azok, akiknek már nem jutott jegy, vagy túl messze laknak, vagy bármi.
Magyarországon ezt is meg lehet tenni.

Mint ahogy azt is, hogy a DVSC idegenbeli meccseiről is lemarad a fél ország.
Kezdjük ezt is messzíről: a TV2 szerezte meg a BL keddi jogait, s valljuk be, egész profi és jól működő csapatot hozott össze Gundellel, Hajdú B.-vel, Méhessel, és Németh Balázzsal, talán még Vincze Ottónak kell egy kis rutint szereznie (azért azt se feljtsük el, a TV2-n nevelkedő átlagmagyar azt sem tudta az elmúlt két évben, hogy létezik sport, most meg mindenhonnan a Bl-folyik).
Annak rendje és módja szerint le is adják a Debrecen keddi itthoni meccseit.
Csakhát idegenben szerdán játszik a Loki. Így azokat a találkozókat a Digi TV adja, adhatja le, azt viszont állítom, a magyar háztartások 90%-ban nem lehet fogni, én legalábbis nem ismerek olyat aki tudja, de nyílván ebben benne van azért az én tájékozatlanságom is az ismerőseim kábeltévéinek terén.
De ha pl. nyerünk kint Liverpoolban két fantasztikus góllal (nyílván), azokat csak az interneten lehet majd nyomon követni. Nem tudom, hogy folynak e tárgyalások mondjuk a UPC-vel, hogy a csomagba lehet-e tenni a Digi TV-t, vagy marad az elektronikus élvezet.
Reménykedve, hogy a csatornák harcát velem együtt minél többen a lelátón kerülik majd el, kívánok minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr701351067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása