U20-as csapatunk a várakozásoknak megfelelően továbbjutott a csoportjából, méghozzá elsőként.
Ehhez kellett az is, hogy tegnap 2-0-ra megvertük az Arab Emírségek válogatottját Németh Krisztián és Koman góljaival.
Az első félidőben remek, kultúrált és magas színvonalú futballt mutattunk be, a félidő után a védekezésé lett a hangsúly, és egy kicsit vissza is vett a tempóbol a csapat, szerencsére nem fizetett rá, bár az arabok jogosan követelhetnének egy 11-est. Tudtunk így egy kicsit pihenni is, ami egyáltalán nem biztos, hogy baj.
A három csoportmeccs alatt összeszedtünk 10 sárgát, ami azért elég sok, de vegyük figyelembe, hogy a Dél-Afrika elleni meccsen elképesztő dolgokért is lehetett sárga lapot kapni, mint például amikor Komant rálökték a labdára, és ő kapott lapot, vagy amikor Gosztonyi visszafelé mert lépni egyet egy szabadrúgás elvégzésekor.
A csoport másik meccsén Dél-Afrika 2-0-ra verte meg Hondurast, így a közép-amerikaiak csoportelsőség helyett utazhatnak haza. Dél-Afrika viszont így továbbjutott, 4 ponttal a harmadik helyen. Az emírek csapata már a forduló előtt továbbment, ez is közrejátszott abban, hogy ellenünk nem rúgott az egekbe a motivációjuk.
Egervári a védekezőbb felfogású második félidőben kipróbálta az egy csatáros 5 középpályásos játékot, de érdekes módon semmivel sem volt jobb, sőt, holott régebben ezt sikerrel játszottuk.
Sérültjeink pihenhetnek, egészen kedd este 20.00-ig, amikor is Csehország fiataljaival csapunk össze a nyolcaddöntőben. Dudás Ádám elmondta: cél a 8 közé jutás innentől; vérmesebb vélemények már a világbajnoki címről szólnak.
A csehek nagyjából velünk azonos játékerőt képviselnek, az egy ki-ki meccs lesz.
A fiúkat így ezzel a továbbjutással már nem érheti szemrehányás, ilyen még sosem sikerült magyar U20-as válogatottnak a történelem folyamán. Ha a csehek ellen nem égnek le rettenetesen, akkor már jónak értékelhető a torna, az elvárásokat sikerült teljesíteni. A reményeket viszont akkor lehetne, ha még tovább jutnánk. Ez a csapat akkor lehet igazán maradandó az emberek fejében, ha sikerülne a 8 közé, a 4 közé, vagy a döntőbe jutnia. Keddtől minden győzelem ajándék.
Ez a csehek ellen nem is lehetetlen.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr261426468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása