Uruguay-Németország. Két korábbi többszörös világbajnok feszült egymásnak a dél-afrikai világbajnokság bronzérméért, miközben a döntőben egy volt világbajnok sem szerepelt.
A harmadik helyért való találkozókra mindig azt mondják, hogy fölöslegesek, mégis a kisdöntők szokták hozni a tornák legjobb meccseit. Két csalódottabb csapat, akik különösebb tét nélkül focizhatnak egy jót, és ha nyernek, még egy kis jutalmat is kapnak érte. A németek betegség miatt nem tudták csatasorba állítani Lahmot, Podolskit és azt a Klosét sem, aki így meg kellett hogy elégedjen 14 vb-góllal (egyelőre), miközben Gerd Müller német rekordját a 15 jelenti. Klose azt mondta, a 2012-es lengyel-ukrán ebéig még mindenképpen marad, szeretne otthon elbúcsúzni, ha már lengyel. A következő brazíliai világbajnokságon már aligha lesz ott, így az a 14 gól bármilyen kár, végleges maradhat. 
Az érem végül 3-2-vel a németeké lett, de Uruguay megint majdnem csodát tett, mint a hollandok ellen az elődöntőben, Forlán ezúttal az utolsó utáni percben a kapufát trafálta telibe szabadrúgásból. A torna legjobb játékosa talán megérdemelt volna egy ilyen slusszpoént. Így viszont Müllerék örülhettek, azzal a német csapattal, amelyik ha nem jön közbe semmi rendkívüli, négy év múlva akár ugyanígy is felállhat. Csak éppen négy évvel rutinosabban és összeszokottabban. Érik a brazil-német döntő?
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr582214642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása