Anglia legjobbjai felülmúltak bennünket a Wembley-ben, magukat viszont sikerült alulmúlni- talán Gerrard kivételével-, ez az angol válogatott távolról sem olyan amilyennek lennie kellene. A magyar válogatott viszont állta a sarat, Egervári bemutatkozó meccse tulajdonképpen az eredményt leszámítva jól sikerült. Király több bravúrt is bemutatott, de a második gólnál lehetett volna határozottabb. Vanczák szélre tolása nem volt a legjobb öltet, de a helyén játszó Lipták csapatunk egyik legjobbja volt. A középpályán egy-egy félidőt kapott Koman, Huszti, Dzsudzsák és Hajnal, mellettük Elek is jó benyomást tett. Gera az általa kiharcolt két helyzetből egyet gólra váltott; most tekintsünk el attól, hogy a labda alighanem úgy nyolcvan százaléknyira volt bent, ami pedig nem száz. Az angolok mindenesetre nem reklamáltak, inkább elkezdtek egy kicsit focizni, főleg Gerrard aki kettő lőtt, az elsőt kivételesen szépen. Az angol lapok csak őt látták jobbnak Geránál. A francia(s mégis!) bíró szerint öngólt vétő Jagielka sem vesztette el a humorát: örül, hiszen mindig is gólt szeretett volna szerezni a Wembley-ben. Capello viszont eltüntette a meccset a címlapokról: Beckham szerinte nem való a jövő válogatottjába, és maximum egy búcsúmeccset tartogat neki.
A mieinket ez persze nem érdekli annyira, inkább örülhetünk a bíztató tapasztalatoknak: Lipták egész jó középen Juhász mellett, Elek sem rossz, Gera visszatért, Rudolf pedig ha megtanul nem elcsúszni ziccerben illetve játékba lendül, megállhatja a helyét újolag kieszelt posztján. Nem kellett volna sok a csodához, amihez a mieink szervezettsége mellett az angolok bénázása is kellett volna, de végül bejött a papírforma. Ha jól emlékszem Juhász (vagy Lipták) nyilatkozta, hogy igen-igen, nem voltak a legjobbak az angolok, de ennél a svédek sem fognak jobban játszani - és igaza van. Ha Egervári két nap helyett egy-két hetet eltölthet a csapattal, a szélsővédőink pedig kiimádkozzák a svédektől Walcottot (talán menni fog), akkor ismét lehet keresnivalónk Svédországban. Itt az ideje hogy végre újra találjunk valamit.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr82219979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.08.14. 16:06:23

Pozitívum: Lipták játéka.
Kérdőjel: Elek, mert bár jó teljesítményt nyújtott, nem értem továbbra sem, hogy azon a poszton miért ő szerepel.
Kérdőjel: Megtalálja-e a kapitány azt a játékrendszert, melyben Huszti, Dzsudzsák, Gera és Hajnal egyszerre elfér a pályán úgy, hogy a csapat hasznára vannak. (Ilyen nincs véleményem szerint.)
Negatívum: Szélső védőink ténykedése, a labdatartás és járatás hiánya, impotens támadójáték, kevés az ütközés és a szűrés a középpályán.
Svédországban kereshetünk, de mit fogunk találni??? Egy pontra jó lehet a válogatott, a győzelem mentális okokból kifolyólag nehezen elképzelhető.
süti beállítások módosítása