Megkéseve bár, de törve nem írok ismét.
Ennek egyedüli oka az, hogy az elmúlt pár napot Bécsben töltöttem, ahol volt szerencsém az U20-as válogatott negyeddöntőjét egy olasz bárban olaszokkal együtt végignézni. Mondanom sem kell, remek volt a hangulat. Angolul kiválóan tudtunk egymással kommunikálni, és sikerült barátian elválnunk egymástól, még ma estére is sok sikert kívántak Portugália ellen. Nem biztos, hogy ez mondjuk a szlovákok vagy a románok ellen is így történt volna.
A meccs két hőse Koman és Németh Krisztián volt, a negatív pedig a bíró, aki feleslegesen osztott túl sok lapot, főleg a találkozó második felében. Nem volt ez egy négy pirosas durva meccs, egyedül a Koman elleni szabálytalanság ért valóban egyből pirosat.
Az első félidőben megszereztük a vezetést, biztosan tartottuk azt, de sokkal egyszerűbb lett volna, ha megtartjuk az előnyt a rendes játékidőben, nem szórakozzuk el a kontráinkat és odafigyelünk hátul is.
A kiállítások után viszont egyértelműen jobbak voltunk, mégha az olaszok először rögtön egyenlíteni is tudtak. Németh Krisztián két góljával sok mindent helyrehozott, Koman pedig zseniálisan mozgatta a csapatot. Nagyon nagy kár, hogy sárgái miatt ő sem játszhat, és Szekeres kiállítása is igencsak véleményes volt, de akárhogy is, ő sem játszhat. Ghána sem verhetetlen ellenfél, ilyen játékkal senkitől sem kell félnünk.
Egyedüli európaiként állunk még, a döntőben alighanem Brazília várna ránk.
Az érem így is megvan, az olaszoknak is sikerült visszavágni.
Megérdemlik a prémiumot is a fiúk, legyünk nagyon büszkék rájuk.

Tét nélkül játszik ma este felnőttcsapatunk Porugália ellen idegenben. Hajnal és Dárdai sérültek, így Vadócz és Tóth kezdhet majd. Dzsudzsák régóta formában van, Gera is magára talált talán, a Bruno Alves és Cristiano Ronaldo sérülései miatt szívüket masszírozó portugálokat akár meg is lephetjük. Ha nyernénk új dimenziók nyílnának meg előttünk, de a realitás egyértelműen a portugál győzelem. A minimumot eddig is hoztuk a csoportban, tisztesen helytálltunk, nagy szégyent nem vallhatunk. Tegyük ki a szívünket a pályára, mint a svédek ellen, és nem lehet baj. Ez a csapat szerethető, mégha nem is világklasszis.

Minden jót és sok magyar gólt, ma este 21.45-kor a Duna TV-n, és az elődöntőn Ghána ellen a m2-n, vagy az Eurosporton,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr431441276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása