Véget ért a Debrecen BL-szereplése. Pont nélkül zuhant ki a Loki, és a búcsú sem sikerült szépre, 4-0 Lyonban. Érdekes, hogy csak a francia csapat tudott igazán elbánni a DVSC-vel. A Fiorentina is rugdosta a gólokat, de kapta is, és az ellenük játszott itthoni meccsen volt igazán reális esélye a pontszerzésre a Debrecennek, pont a későbbi csoportelső ellen. A Liverpool ellen két 1-0 a mérleg, kint kifejezetten jó játékkal. Igaz, akkor még ereje is volt a csapatnak. Végül 5-19 lett a gólkülönbség, beállítva a Fradi kapottgól-csúcsát. Összeségében nem valott szégyent a Loki, bár játszhatott volna jobban is, lehetett volna több szerencséje, de egyértelművé vált, hogy sok még Európa egy magyar bajnoknak. Mind anyagi, mind fizikai, mind technikai kapacitásban.
Jól keresett viszont a csapat, és csak remélni lehet, hogy a milliók nem szivárognak el, mint anno az FTC esetében. Nem zárták ki a vezetők ugyanakkor pár kulcsjátékos távozását. Coulibaly iránt a francia élvonalból érdeklődnek, míg Rudolf, aki a nemzetközi színtér számára a legnagyobb felfedezettünk, a Fiorentina figyelmét vonta magára. Talán az ellenük szerzett két klasszis gól is szerepet játszott ebben. Sőt hát több mint valószínű.

Debrecenben pedig megindulhat a tapasztalatok összegzése. A játékosok számára biztosan örök élmény a BL-szereplés, a szurkolók ezen generációja pedig egy csapatnyi legendával lett gazdagabb a Hajdúságban. Illetve hát majdnem egy csapatnyival, mert Dombi eddig is az volt. A szakmai konzekvenciákat pedig le kell vonni.
Talán nem repült el úgy ez a BL-szereplés, mint az idő Kassák felett.
Éppoly érthetetlenül.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr361589050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2009.12.12. 19:15:52

Köszönet Michel Platini Úrnak a DVSC-TEVA BL-szerepléséért! Ironikus vagyok, mint antilokista és a divatszurkolás elítélője. Magyar bajnokcsapat. A játékospolitika érdekes... A taktika terén pedig az, hogy a pontrúgásokra miért nem lehet felkészülni... Nem bántom a debrecenieket. Örültem, hogy örültek. A Loki nem tagja Európa legjobb 32 klubcsapatának. A magyar focinak üzenem, hogy nem ártana az Európa Ligára nagyobb hangsúlyt fektetni, több lehetőség rejlik benne. El lehet érni "BL-s"...
süti beállítások módosítása