Az U20-as válogatott lett 2009-ben az év csapata Magyarországon. Az év szövetségi kapitánya Egervári Sándor lett.
Ennyi a futballal és a magyar válogatott jövőjével kapcsolatos hírek összessége a napokban lezajlott Magyar Sport gáláról. A díjátadón a válogatottból persze pont az igazi sztárok, Gulácsi, Koman és Németh hiányoztak. Örvendetes hír viszont a Gosztonyi iránt újabban fellendülő érdeklődés-hullám az Everton vezérletével.
A sokkal lényegesebb hír viszont az egész magyar sport jövőjével kapcsolatos. Jövőre a költésgvetésből a 2012-es londoni olimpiára való felkészülésre alig több mint 800 millió forintot biztosítanának. Ez valamivel több, mint nyolcszorosa egyetlen BKV-vezér végkielégítésének. Egy ember x 8 = egész magyar nemzet. Érdekes logika. Az olimpia ugyanis a nemzeti önbecsülésnek, hazaszeretetnek, és hasonló idejétmúlt reakciós fasiszta fogalmaknak a toborzó, erőgyüjtő eseménye. Tudatos rombolásról van szó. Ugyanígy az oktatásban, az egészségügyben, a sportban is bizonyos szűk, elszigetelt gazdasági irányító csoportoknak az érdekei érvényesülnek a pusztuláskor. Öntudat nélküli embert könnyebb befolyásolni. Az vásárol meg minden szart, és nézi a TV-n a szennyműsorokat.
Schmitt Pálék, meg az egész MOB persze tiltakozik, nyilván hiába. Nem lesz sokkal jobb a helyzet. A magyar olimpiai szereplés már Pekingben is a pénzhiány miatt volt gyengébb a vártnál, és bele sem merek gondolni, mi várhat ránk Londonban. Szerencsére, London még messze van. És ha minden jól megy, Egervári, meg a fiúk 2012-ben is az év emberei lehetnek.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey
 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr301611591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2009.12.22. 19:11:43

Ramsey barátom a szívemből szóltál. Abnormális...
süti beállítások módosítása