A szervezők rövid úton elintézték Togó dilemmáját, és kizárták a csapatot az Afrika- Kupáról. A nyugat-afrikai ország válogatottja az otthon elrendelt 3 napos nemzeti gyász miatt késlekedett, és kérte, hogy ennek letelte után játszhasson Ghánával. A szervezők viszont nem voltak hajlandóak teljes csoportok menetrendjét odébb rakosgatni, így a legegyszerűbb megoldást választották. A togóiaknak, akik játszani szerettek volna, ez nyilván csalódás, de még mindig jobb, mintha még több áldozatot szedett volna a terrorakció.

Az Afrika-kupa tehát nélkülük is elndult, mindjárt a nyitómeccsen egy hihetetlen 4-4-gyel, amit a házigazda Angolának sikerült összehoznia Mali ellen, a 78. percig 4-0-ra vezetve. Ma a címvédő Egyiptom 3-1-re legyőzte Nigériát.
A hírek azonban már a holnapról szólnak, Rigobert Song ugyanis a legtöbb Afrika-kupán foglalkoztatott játékos lehet, nyolc részvétellel. Eddig is csúcstartó volt, de harmadmagával, Hosszam Hasszán és Gouamene mellett.

Eddig még senki nem halt meg a stadionokon belül, ami az előzmények ismeretében egyelőre örömteli. Cinikus így a megfogalmazás, de nem győzöm hangsúlyozni, a VB is Afrikában lesz. Bár Dél-Afrika valamivel nyugatibb és civilizáltabb ország mosmtár, de a közbiztonság ott sem példaértékű. Sebb Blatter persze bizakodó, és remek VB-t vár.
Jó lenne tiszta szívből hinni neki. Biztos, hogy erről még sok szó fog esni.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr481667652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.01.13. 20:29:02

Mit nekem Skandinávia, csak a jó meleg Afrika... :)
Érdekes torna ez. A sport és az "egyéb" terén is. Az "egyéb" fontos kérdéseket vet fel: közbiztonság, infrastruktúra, hogy csak kettőt említsek. Sport: taktikailag éretlen a csapatok többsége 90 percre, a komolyabb csapatoknál a fizikum rendben, sőt futógyorsaságban a top10-es helyezés is megvan. Technika, vannak labdazsonglőrök, de én például visszasírom Jay-Jay Okochat. Sok a hiba. Egyszóval: egyedi.
süti beállítások módosítása