Bizony, a hajdan magyar labdarúgást is közvetített Léderer Ákosról lesz szó, aki újabban átevezett, illetve inkább átkorcsolyázott a jégkorong világába, és a kezdeti fanyalgások után bebizonyította, hogy ez valahogy inkább neki való, mint a foci. Érzelmesen, szenvedéllyel közvetít, képes magával ragadni a szurkolókat, közvetítése hozzátartozik a Volán meccseinek egyedi hangulatához, valahogy úgy, ahogy a Forma-1 sem az, ami Palik nélkül.
Léderer a legutóbbi Volán-Jesenice meccsen 4-1-es fehérvári vezetésnél bunyót láthatott a pályán. Nagy Gergőt kezdte el cseszegetni az egyik szlovén, mire Nagy felszakította az inzultáló arcát pár súlyosabb pofonnal. Ákosunk eközben exsztázisban ordította, hogy hajrá Gergő, csak bátran, úgy kell neki, minek keresi a bajt.
Ez volt az, ami kiverte a biztosítékot az Sport Klub külföldi nagyfejűinél. Először ki akarták rúgni Léderert, végül három hónapos eltiltásra módosították a büntetést, a magyar szekció közbenjárására.
Megmondom őszintén, nem tudom mi a probléma. Azt mondják, egy szakkommentátor nem lehet szurkoló, de kérdem én, mi más lehetne egy magyar és egy külföldi csapat találkozóján. Persze, nem kell népszerűsítenie az erőszakot, de a bunyó a jégkorong velejárója, és aki nem üt vissza, azt még jobban megverik. Leginkább tehát Nagyot vagy a szlovént lehetne eltiltani a képernyőkről, ha ekkora erkölcscsőszök vagyunk.
A szurkolók sem sokat vártak, máris szimpátia-megmozdulások vannak Léderer mellett. Azok után, hogy így bíztatott egy Volán játékost, még az is lehet, hogy a hajdan megmosolygott szpíker örök kedvenc marad.
Léderer három hónapig pihen, de a Volán nem. Egy meccs még az alapszakaszban, folytatás a rájátszásban.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr101747969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.02.11. 21:20:22

Léderer a világ bohóca, szakmailag nem tartom sokra. A Sport Klub szánalmas..., alig van minőségi eleme. Ákosban megvan a magyar csapat iránti szenvedély. Ennek ellenére abnormális volt, amit csinált, nem kell belőle hőst kreálni. Nagy Gergő meg nem volt egy ma született bárány az adott szituációban.
Palikhoz ne mérjük, mert az olyan, mint amikor Buzsáky a "Fehér Pelé"...
süti beállítások módosítása