Egy rövid bejegyzésben emlékezzünk meg Dárdai Pálról, aki a 281. találkozóját játszotta a Hertha Berlin színeiben, megdöntve ezzel a klubrekordot, és örömet okozva az amúgy az újabb vereséggel a kiesés felé robgó csapat szurkolóinak. Dárdai innentől gyakorlatilag kitörölhetetlen a Hertha legendái közül, és még különösebb, hogy mindezt légiósként érte el.
Nem jellemző Európában, hogy egy külföldi tartsa a klubrekordot. Régebben a kisebb vándorlás miatt, jelenleg pedig pont a klubhűség hiánya teszi azt, hogy egy lágiós nem rúg labdába a statisztikákban. Egy klub legendái jórészt helyi fiúk, vagy legalábbis nemzetbeliek, mint Maldini, Del Piero, Raul, Lampard, Gerrard, vagy Giggs.
Hogy Dárdai magyarként érte ezt el, igazi megtiszteltetés.
Kérdéses, hogy mi lesz Pali sorsa az ősztől, hiszen alighanem a másodosztályban kellene helyt állnia, ha Berlinben marad. Esetleg vissza is vonulhat, ami meg a válogatott szempontjából sem közömbös.
Ha lelép az aktív sport színpadáról, talán újra felfedezik az igazmondó Vass Ádámot, akinek régen valamelyik keretünkben lenne a helye, de hát aki gondolkodik, az veszélyes is. Ez van.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr401837242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása