Maruzsi László évekkel ezelőtt feltalált egy rendszert, amelynek segítségével meg lehet határozni a labdarúgás vitás helyzeteit (a leseket, valamint azt, hogy a labda áthaladt-e a gól-, alap-, vagy oldalvonalon). - írja az mlsz.hu.
Tovább idézve a szövetség honlapját:
"A találmány használata közben nem kellene megállítani a játékot, az asszisztensek zászlajába épített, kamerák képei által feldogozott adatok alapján jelző szerkezet nyomban megmutatná, mi a helyes döntés. A rendszert a feltaláló és Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke csütörtökön Zürichben bemutatta a FIFA illetékeseinek is."

A lényeg tehát az, hogy pl. a vívással vagy a jégkoronggal ellentétben nem kellene megállítani a játékot, így nem telne az idő felesleges várakozással, és a mostanában sokak által követelt videóbíró használata is kiküszöbölhető lenne, aminek személy szerint nagyon örülnék, mert azt nem tartom jó ötletnek. Egyrészt az időhúzás miatt, másrészt a bírói - emberi - tévedés ugyanúgy része a játéknak, mint egy rossz passz, és hát játékosnak sem állítanak be robotokat.
Ettől függetlenül, ha a FIFA szabályalkotói elfogadják ezt a lehetőséget, üdvözlendő a talán lehető legegyszerűbb megoldása a tévedések leküzdésének.
Pedagógiai érzéke, tekintélye, sőt ami még fontosabb, lelke viszont soha nem lehet semmilyen kütyünek sem.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr511854992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.03.21. 20:12:28

Megfelelő szakképzés kell a játékvezetés terén, nem videóbíró. A kütyük megölik a sportot. A hiba, mivel emberből van a játékvezető benne van, de a hiba mértéke, súlya, száma redukálható sok-sok figyelemmel, megfelelő felkészültséggel.
süti beállítások módosítása