Tegnap este 3-0-ra kikaptunk a tartalékosan játszó német válogatottól, méghozzá elképzeléstelen, és átütőerő nélküli játékkal. Ugyanakkor mégis azt kell mondanom, hogy a játék képe alapján nem volt benne ez a 0-3. Ez a viszonylag gyengébb német csapat nem takaréklángon égett, hanem ennyit tudott, ezért is fájó ez a nagyon sima vereség. Király nagyot is védett, de hibázott is egy óriásit, így tulajdonképpen nullszaldósra hozta a saját kis mérkőzését.
A reális eredmény valahol mondjuk a 0-2 lett volna, mert a gól tényleg nem volt benne a játékunkban. Itt lép színre az elképzeléstelenség. Hiányzott a kreatív részlegből Gera, Hajnal, Rudolf és Buzsáky is. Ugyanakkor ott volt Koman Vladimir, akinek a személyes bemutatkozása nem sikerült olyan rosszra, de azt azért ne állítsuk, hogy ez élete meccse lett volna. Ugyanez hatványozottan igaz Németh Krisztiánra. Örüljünk neki, hogy bemutatkoztak, Lázokkal és Laczkóval egyetemben, ez még nem, de a jövő az övék lehet.
Koeman végre kisérletezett, csak éppen bántóan nem jöttek be a húzásai. Juhász szűrőként való szerepeltetése például meglepő, csak éppen hasztalan is volt. Koeman az agressziót hiányolta a középpályáról, Dárdai nélkül pedig Juhászt tette meg oda - tévesen. Akkor már sokkal inkább Vass Ádám, aki egy meccsen hatvanszor ütközik, ha kell, ha nem, de ütközik. Juhász a második félidőre vissza is sorolt a védelembe. Ahonnan, miután lecserélték, teljesen eltűnt az összhang. Juhász Roland nélkül jelenleg a magyar válogatott védelme halálra van ítélve.
Ahogyan a középpályássor is Gera nélkül, legalábbis nagyon úgy tűnik. A támadók közül Sanyi harapott, küzdött, de eredménytelenül, Priskin és Németh labdához sem nagyon jutott. Ennyivel jobbak voltak a németek.
Koeman úgy fogalmazott, hogy technikai és taktikai különbségek voltak, és nyilván igaza van.
Az egyetlen, ami még érdekes lehet, az a kapuskérdés. Királyt több a sajtóban megjelent cikkben is dícsérik, érdekes, de a lelátóról nem tűnt ilyen jónak a teljesítménye. Én mindenesetre megnézném Fülöpöt Hollandia ellen - és aztán majd jöjjön, akinek jönnie kell. Persze annak, aki jobban védett.
Dzsudzsák szavaival élve, gyorsan felejtsük el ezt a mérkőzést. Illetve annyira mégse, hanem jegyezzük meg, mint olyat, aminek nem szabad többet előfordulnia. Nem is az eredmény, hanem főleg a játék miatt.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr172043387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.05.31. 21:54:17

Jól beszélsz! Együtt láttuk.

Fáj, kipengetem diákként a drága jegyet, amire én kerestem a pénzt, erre a címeres mezben nem látom az állítólagos profikon az alázatot...
Kapitány úr ejjejj... Nem lesz ez így jó
süti beállítások módosítása