Nem véletlen, hogy megkésve írok a szombati Hollandia elleni 1-6-ról, meg akartam várni az esetleges következményeket, amelyek viszont igazából elmaradtak.
A meccsről túl sok jót nem lehet elmondani, Koeman húzásai megint nem jöttek be. Priskin nem árnyékék, Szélesi sincs a helyén, Bodor és Horváth Gábor csapatba állítása minimum megkérdőjelezhető az elmúlt két találkozó alapján, Lázok, Laczkó és Elek meg nagyjából le is mondhat a második meg a harmadik válogatott meccséről. Bodnárból bohócot csináltak, Fülöp sem állt a helyzete magaslatán, Juhász pedig 5 éves formáját mutatta, véletlenül sem az anderlechtit. Huszti sem találta a helyét, a legtöbbet még Dzsudzsák tette hozzá a mieinkhez, főleg szép góljával persze.
A csapat hatvan percnyi elégséges játék után végképp elment nyaralni, összeomlott, és keresve sem találta tulajdon darabjait. Egyrészt a motiválatlanság, másrészt a taktikai hibák, harmadrészt, és ne feledjük, azért, mert a holland egyszerűen egy olyan világklasszis csapat, amelyhez semmi közünk. Robben, Sneijder, Van Persie, de még Van der Wiel sem magyar színvonal, ezzel pedig nagyon nehéz mit kezdeni. Geráékkal meg a többiekkel kiegészülve évközben lehetett volna 1-3. A lényegen mit sem változtat.
Erwin Koeman tényleg nem sokat lendített a jövőjén az elmúlt két meccsen, de továbbra sem gondolom hogy távoznia kellene. Kétségtelenül az utolsó esélye következik, amennyiben az angolok ellen is kiábrándító a csapat játéka, szerintem magától is feláll. A játékosok kiállnak mellette, de azért a mutatott játék valahol az ő kudarca is, főleg a nem saját helyükön játszó nem megfelelő emberek miatt. Lenne tényleg egy-két ember akit nyugodt szívvel elzavarnék, de hát ez úgyis a 10 millió szövetségi kapitány országa.
Koeman fejét egyre több fórumon követelik, az új MLSZ elnökség várhatóan Csányival az élen majad nyáron tárgyalja meg a sorsát.
Ja, és a nálunk egy kicsit azért jobban jegyzett lengyelek tegnap hatot kaptak válasz nélkül a spanyoloktól. Erről ennyit. Tudni kell, hogy hol a hellyünk.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr462069826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.11. 19:15:31

A kapitány megbukott, ám hattyúdala megél még egy (vagy több?) felvonást. Gyalázat, hogy játékosainknak semmit sem jelent a címeres mez viselete. Már az is baj, ha valakit motiválni kell a válogatottban, hát még az, ha a kapitány (szövetségi és csapat) erre nem képes. Taktikai elemek terén Erwin Koeman nem mutat fel használható és működő elképzeléseket. Játékosként volt valaki, edzőként lényegében senki. Ha lenne benne becsület, önként, lelépti díj nélkül menne. Tudjuk, hol a helyünk, de emlékezzünk Simon Tibi szavaira, mert ott van kutya elásva... Az, hogy a lengyelek kapnak hatot a spanyoloktól legyen az ő bajuk. Nehogy már ez legyen a mentség vagy ez elfogadhatóvá tegye a tényt... Fejeknek kell hullania!
süti beállítások módosítása