2-0-ás vereséget szenvedett a magyar labdarúgó válogatott Stockholmban, a svédek mindkét gólját az ismeretlenség homályából előbukkanó Pontus Wernbloom szerezte, akinek a nevét így legalább egymillióval többen jegyzik már e sártekén.
Ibrahimovic tehát ezúttal közvetlenül nem okozta vesztünket, de néhány remekbeszabott átadással letette a névjegyét az irányítói poszton is, ahol ha nem is ragad meg, de egyáltalán nem vallott szégyent. A svédek erőben és gyorsaságban is felülmúltak minket.
A mieink egészen kellemes meglepetést okozva játszottak a szünetig, addig egy teljesen kiszámíthatatlan, iksz-közeli meccset hoztunk, lövésekkel, helyzetekkel, pár jó Koman passzal és Dzsudzsák megindulással, vagy Vadócz lövésével. A csapatok fordulása után a kocka is ezt tette, a svédek egyre inkább fölénk nőttek, alig adódott lehetőségünk, s végül két gólban realizálódott a különbség. Talán valamivel igazságosabb lett volna a 2-1, mint a múltkor, de hát azzal sem akkor, sem most sem mentünk volna semmire.
Bíztató volt Koman vagy Lázár teljesítménye, ugyanakkor a balhátvéd posztjára Laczkó sem a megfelelő megoldás. Dzsudzsák lecserélése kicsit érthetetlen volt, a helyére beállt Huszti sem váltotta meg a világot. Örvendetes volt viszont Egervári csere-politikája, amikor hátrányba kerültünk, Huszti után Priskin és Hajnal jött, tehát támadó játékosok, nem úgy, mint anno Koemannál, amikor a 85. percben még Szélesi került a pályára, ha már úgy ráültünk a 0-2-re.
Ami viszont nem változott, az az eredmény, lévén hogy megint kikaptunk Svédországban. Azt mondom, ha ezeket a találkozókat, ezt a selejtezősorozatot úgy kezeljük, mint felkészülést a 2014-es VB-re, akkor: láttunk biztató motívumokat, Koman és Elek jól játszott, Lázár sem vallott szégyent, és még több ifjonccal (főleg csatárokkal..) kiegészülve egészen ütőképes kis csapatunk lehet. Félő viszont, hogy még mindig a múltban élünk, úgy mint a svéd tévések, akik a jövő szövetségének vezérét, Orbán Viktort nem átallották Gyurcsány Ferencként aposztrofálni. Minden politikai felhang nélkül reméljük, hogy a most ezek után háborgó Gyurcsány helyett a futballkedvelő Orbán mellett ülő Csányi személye a biztosíték arra, hogy a csapat akarata a jövőben nem fog megtörni a 70. percek után.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr912271932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.09.05. 19:34:26

A szívem, a szívem, a szívem az fáj... Csak akkor beszélhetünk majd fejlődésről, hogyha nemzeti csapatunk a megtanulható játékelemekben sokkal jobb, összeszedettebb teljesítményt nyújt. Laczkó lassú és körülményes, Lázár helyezkedése kívánnivalót hagy maga után, Elek szerepeltetését sem értem, Koman nem jobbszélső, Rudolf egy nagy nulla. Király Gábort felejtsük el! Az első félidő fogjuk rá, rendben volt, a második nem. Hiányzik a kreativitás, a merészség.
Továbbá a felnőtt válogatott vesztes szereplése eme összetételben szervesen maga után vonta az U21 kudarcát. A nagy okosok elk...rták. Az U21 legjobbja Gulácsi volt. No comment!
süti beállítások módosítása