Gera Zoltán élete jelenleg a legkevésbé sem hasonlít egy habostortára, pedig úgy fél évvel ezelőtt még bőven majszolta a tejszínhabot.
Akkor Roy Hodgsonnal együtt a vállaikon vitte őket mindenki Anglia-szerte, ezüstérmesek lettek az Európa Ligában, és Gera óriási formában játszott. Hodgsont azóta a Liverpooltól már kirúgták, Gera pedig az új menedzser, Mark Hughes alatt úgymond a Fulham 12. játékosává avanzsált. Játszik, játszik, de még véletlenül sem kezdő, és ha lehetőséget kap, akkor sem sokat. Szóval nagyjából olyan ez, mint Vadócz a válogatottnál (számok lejjebb), de mondjuk az elég érdekes lenne, ha ő távozni akarna. Gera persze jogosan merítette fel magában a távozás gondolatát, de végülis maradt. Hughes heroizáló interjúban fejtette ki, hogy ő még Geránál csodálatosabb játékost nem is látott soha, így próbálta maradásra bírni. Lehet, hogy ez tényleg igaz, de akkor bár kevésbé csodálatos lenne Gera, és akkor Hughes nem akarná a közelében tartani, közvetlenül maga mellett, ott a kispadon.
Zoltánt hívták a Panathinaikosztól, sőt, még a West Brom nevét is megszellőztették, mint akik visszavennék hajdani megmentőjüket. Így viszont Gera fél évig még biztosan marad.
Abban a Fulhamben, amelyik egyébként a bajnokságban most a kiesés elkerüléséért harcol, bár be kell vallani, mostanában egyre nagyobb sikerrel. Érdekesség, hogy kevesebbszer kaptak ki, mint például a fent említett Liverpool, de a döntetlenjeik száma még mindig a legtöbb a bajnokságban; hiába kezdték el az utóbbi időben mellőzni őket. A csapatnál tehát elindult egy felfelé ívelő tendencia, ami nem biztos, hogy jó hír a padozóknak.
Gera helyzetét nagyban befolyásolhatta az is, hogy a tavalyi szuperduó másik tagja, Bobby Zamora szeptemberben súlyos sérülést szenvedett, visszatérése pedig majd néhány hét múlva várható. Nélküle Gera nem igazán tudott mit kezdeni magával a csapatban, Hughes pedig nem várakozott olyan sokáig.
A tavaszt tehát válogatottunk csapatkapitánya Londonban tölti, és csak remélni tudjuk, hogy játszik is majd.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr482634862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2011.02.03. 22:54:36

Technikai tudása alapján kiemelkedik csapatából, továbbá megvan benne a kellő szívósság. Ergo, nem értem, miért nem játszik többet. Azt végképp nem tudom felfogni, miért nem igazolt el, amikor számos olyan angol csapat vitte volna a hírek szerint, amely "vak", gyakran "sír a labda" játékosai lábain. A válogatottnak egy jó, csibészi és csupa szív Gerzsonra van szüksége. Reméljük a legjobbakat, ahogyan Németh Krisztián esetében is, bár véleményem szerint ő mentálisan nem nő fel egyenlőre futballtudásához. Hajnal Stuttgartban bontakozhat ki, szomorú, hogy Kloppnál ennyire mellőzött volt. Bár megy a dortmundi szekér, fura, hogy a padra se fér oda, főleg Kagawa kidőlése után.
süti beállítások módosítása