Nagyon úgy tűnik, ez az U20-as VB csak egy kolonc csak a klubcsapatoknak. Ráadásul az UEFA szabályozása is őket segíti.
Így fordulhatott elő az az abszurd helyzet, hogy a korosztály legjobb védője sem tavaly (sérülés), sem idén (klubja nem engedte el) nem vesz részt a korosztályos megmérettetésen.
Kádár Tamásról van szó, aki Newcastleben kergeti a labdát, avagy csak kergetné, ha nem ülne a kispadon. De a kispadon ül, viszont mégsem engedik el a feljutás egyik esélyesétől.
Rendben, a csapatnak szíve-joga ragaszkodnia a játékosához, de érdekes, hogy a sportszabályzat is módot ad erre.
A felnőtt válogatott meccseknél van ilyen védelmi szabály, miszerint ha a játékost sérülésre hivatkozva nem engedik el, akkor a következő fordulóban sem játszhat a csapatában, mondván sérült.
Kádárnál nem ez a helyzet ugyan, de lehet, hogy csak az én romantikus felfogásom az, hogy a válogatottnak, bármilyen korban is legyen az, fontosabbnak kéne lennie a klubnál. Persze, az adja a keresetet, és hát értékválságban élünk; és ez az egész legkevésbé Kádár hibája.
Érdekes Koman esete is, akit szintén visszahívott a Bari, hogy a lelátóról megtekintse klubja soros bajnokiját. Ezért érdemes volt elmennie Egervári edzőtáborából. Amúgy is különös, hogy Koman miért nem kap lehetőséget, de ezek szerint még plusz szívatják is.
Németh Krisztiánt is visszarendelte csapata, az AEK Athén, de vele korrektul jártak el: játszott 50 percet. Nem hajtották végig, de legalább volt egy kis értelme odamennie.
A Fradi pedig azt szeretné, ha Megyerit el se vinnék Egyiptomba. Az U20-as csapat második számú hálóőre ugyanis így lemaradna két bajnokiról, az FTC pedig nem akar kockáztatni Holczerrel. Így arra jutottak, hogyha Megyeri úgyis csak ül Gulácsi mögött, akkor ne is menjen el. Érdekes felfogás, bár a Fradi szemszögéből érthető és védhető, csak megint a válogatott szellemén esik csorba.
Kérdéses tehát, hogy kell-e egyáltalán az európai kluboknak U20-as VB. Alighanem a hátuk közepére kívánják az egészet, de egyelőre még van.
Van, és ezért ott még érmet is szerezhetünk, legalábbis Futács szerint.
Kövessük figyelemmel a szereplésüket, ők a jövő csapata.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr371386595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása