Nem először szentelek cikket Gera Zoltánnak.
Most mégis azzal kezdeném, hogy tegnap 14 év után először, Svédország 1995-ös legyőzése után ismét megvertünk egy nálunk többre taksált csapatot. Kijutót vertünk meg 2003-ban is, a letteket, de őnáluk - papíron... - jobbak voltunk.
Idegenben meg utána sem merek nézni, hogy mikor volt ilyen utoljára.
Tegnap egy azért nem teljes erőbedobással, de mégiscsak küzdő Dániát vertünk meg - tartalékosan. Huszti a padon ült, Hajnal és Dárdai sérült, Gera hazament.
Babos viszont kivédte a szemüket, Buzsáky jókor volt jó helyen, Torghelle nagyot küzdött, és a második félidőre már jobbak is voltunk, kár, hogy Varga és Dzsudzsák is kihagyta a ziccerét.

Sikerült tehát szépen búcsúznunk a selejtezőktől, Babosnak, a mezőny legjobbjának pedig a válogatottól. Átadja a helyét Fülöpnek, Gulácsinak, és talán még Királynak.
Nem sikerült viszont szépen búcsúznia Gerának. Zoli elkésett egy kicsit az egyik értekezletről, amiért Bodornak is kispad járt a portugálok ellen. Gerának meg a lelátó, úgy, hogy ő a csapatkapitány. Gera erre hazautazott, végülis érthetően, a Fulhamnél hamarosan edzés van. Ugyanakkor nem kellett volna ezzel a hisztivel a csapatot hátráltatnia, ha sérelmei vannak, közölje a meccs után.
Gera nélkülözhetetlen a válogatott számára, mégha az eredmény most Koeman is igazolta. Ezért szomorú, hogy a közeljövőben nem akar válogatott lenni. Ez persze pár négyszemközt lefolytatott beszélgetés után megváltozhat, de Kisteleki szerint ez nem valószinű, a csapatot otthagyni sokkal súlyosabb vétek, mint amit egy bocsinemakartam-mal el lehet intézni.
Egyáltalán nem jött jól ez az incidens, a jövő csapatában ott a helye Gerának is.
De mellette ott a helye Koman Vladimirnek is. Aki most azt mondta, ha hívják, jön a felnőttválogatottba. Hát hívják. Jön majd a csoportsorsolás, meg a barátságos meccsek. Új év, új remények.
Meg holnap 17.00-kor a bornzmeccs Costa Rica ellen. 
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr131452725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása