Grosics Gyula köszönte szépen, de nem kér Budapest díszpolgári címéből.
Az 1873 óta létező, és mai arculatát nagyvonalkban 1896-ra elérő főváros most értetlenül állhat. Bizony 136 éves története alatt ritkán esett meg vele ilyen csúfság. Talán pontosan akkor, amikor Sztálin is a díszpolgára lett.
Grosics a régi kommunisták el nem törlésével, és a mai baloldaliak közé díszpintyként való keveredésével magyarázza döntését.
Azt mondta, egyedüli jobboldaliként nem is érti, mit keresett az Esterházy Péter, az MTV-s Bálint gazda és mások nevével fémjelzett díszes társaságban.
Valamint Budapest jelenlegi vezetésétől - értsd Demszkyéktől - ö semmilyen körülmények között semmilyen díjat nem fogad el.
Ez bizony két dolog miatt nagyon szomorú: az egyik, hogy a Párduc megérdemelné Budapest díszpolgárságát; a másik, hogy teljes mértékben igaza van. Ettől a vezetéstől ne fogadjon el senki semmit, mert aki korpa közé keveredik, felzabálják a disznók. Grosics nemzeti érzelmű jobboldaliként semmilyen közösséget nem vállal azokkal, akik idáig juttatták az országot, a fővárost, az emberek egészségügyi és kultúrális ellátását. Ami pedig a legfontosabb: az emberek lelkét is. Sikerült kiírtani az emberek önbecsülését, meg a reményt, hogy itt bizony élhető országot is lehetne csinálni. Nem állítom, hogy erre az a párt teljes mértékben képes lenne, amelyet Grosics nyíltan támogat, de azt igen, hogy szükség van a változásra.
Ez az ország akkor megy majd jó irányba, amikor Grosics Gyula önszántából lesz Budapest díszpolgára.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr861507912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása