Már napok óta gyűrűzik a bundabotrány, mégis csak most írok róla, valamelyest tudatosan, hiszen várható volt, hogy napról napra több minden lesz világos.
A hírek természetesen így indultak: "Minden idők legnagyobb bundabotránya!"
Persze.
Az olasz meg pisafüst.
A normális hitetlenkedés után azért látszik, hogyha nem is legnagyobb, de mindenképpen az egyik legszövevényesebb és legpofátlanabb ügyről van szó.
Míg a Juventus és emberei megvették a bírókat és passz, addig ezek a labdarúgókat akarták hazaárulásra rávenni.
Mert pénzért eladni egy válogatott meccset, az hazaárulás.
Német, török, magyar, osztrák, cseh bajnokik, európai kupák is szóba kerültek, az elkövetőket pedig a Balkánon és Ázsiában kell keresni - alighanem. Az MLSZ már kapott egy paksamétát a nevekkel és az eseményekkel, az itthoni rendőrség is nyomoz.
Nálunk először az Újpest és a Honvéd neve merült fel, majd Salamon Miklós emlegetett megkeresést, egy régi Dunaferr meccsről. Ezek "normális", európai kupameccses fogadási csalások lettek volna, de Salamonék a hírek szerint rájuk csapták az ajtót. Bár a Dunaferr akkor kikapott.
Ami igazán érdekes, az Vass Ádám bilikiborítása.
A Brescia fiatal válogatottja azt mondta, hogy a Szerbia elleni 0-8 előtt, ami Várhidi Péter állásába került az U20-as csapat éléről, bizony megkeresték őket. Vass akkor jelentette is az ügyet, felborított pár asztalt, veszekedett az illetékesekkel.
A meccsen - Várhidi szerint - Filkorral és Zsidaival együtt hajtott Ádámunk (más nem), és kikaptunk 8-0-ra.
Vass összeveszett pár emberrel - és azóta nem volt válogatott. Se felnőttként, se az ifiben. Különös.
Várhidi persze szeretné ismerni az okokat, hiszen az állásába került a vereség.
Somodi Bence, a gárda akkori kapusa is megkeresésről beszélt a meccsel kapcsolatban: 3000 eurót kapott volna a címeres mez bemocskolásáért. Pintér Ádám, a középhátvéd is hasonló dolgokról mesélt. Bár, állításuk szerint egyikük sem fogadott el semmit. Ez nyilván így is lehet, hiszen különben különösen bátrak.
A másik emlegetett találkozó az U21-es Wales elleni 1-4, amikor is Wilco van Buuren volt a játékosok főnöke, aki viszont a mai Sportban nem kívánta kommentálni az eseményeket, nem akarta elmondani, amit esetleg tud.
Kisteleki nagyszabású felgöngyölítést ígér a rendőrséggel együtt.
A nemzetközi ügy megoldása és teljes felderítése még biztosan várat magára, de azért az mindenképpen örömteli, hogy ez az egész kiderült. Ha nem is lehet az internetes fogadások és a globalizáció fertőző világában teljesen kiírtani a csalást és a bundát, de egy-egy ilyen ügy után talán kétszer is meggondolják a bűnözők, hogy mit tesznek.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey
 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr671567002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása