Tegnap Angolában, nem messze a határtól szeparatista gerillák tüzet nyitottak a togói labdarúgó-válogatott Afrika-kupára tartó buszaira. Az eredmény immár 4 halott, és még 5 vagy 6 sebesült. Az áldozatok között van a cserekapus Obilalé Kodjovi, aki a 2006-os VB-n is kerettag volt, a sebesültek listáját szaporítja Serge Akakpo, a csapat védekező középpályása, de ő legalább már túl van az életveszélyen. Elhunyt a csapat angolai sofőrje, a sajtófőnök, valamint a szövetségi kapitány segitője is. 
A támadást először Thomas Dossevi, a Nantes középpályása írta le, elmondása szerint a bokrok közül a fegyveresek hirtelen tüzelni kezdtek, megtámadva a játékosokat, illetve a felszerelést szállító buszokat is.
A csapatkapitány, Emmanuel Adebayor sokkos állapotban van, és már vissza is utazott Angliába. Viszont ő nem sérült meg.
Az angolai labdarúgó szövetség elnöke azt mondta, sajnálják, hogy megtámadták a csapat buszát, de tudhatták volna, hogy veszélyes a környék, a másik 15 csapat repülővel érkezett. Erre írta a kuruc némi joggal, hogy a szövetség szerint aki busszal megy Angolába, az megérdemli, hogy lelőjék.
Togó visszalépett a kupától, és erre buzdítja csoportellenfeleit, így Burkina Fasot, Elefántcsontpartot és Ghánát is. Ez a kérdés egyelőre nem dőlt el, annyi viszont biztosnak látszik, hogy a tornát így is megtartják.

A dolog végtelenül szomorú, és ez az eseten túlmutatva is igaz. A támadás Afrikában történt, és ugye az idei VB-t is Afrikában, Dél-Afrikában rendezik. A gerillák nem csak a togóiaknak, hanem az összes résztvevőnek, és az egész világnak azt üzenték: ott sem lesznek biztonságban.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr101659781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.01.10. 19:09:21

Angolai gyalázat. Vegyék elő a tetteseket, felelősöket. A FIFA gondolkozzon el végre egy kicsit...
süti beállítások módosítása