Nos, egy hét pihenő után ismét belevágunk.
Színesedik itthon a bajnokság, sikerül belecsempészni a kultúrát is, láthatóan egyre több a kiállítás. A képeik pedig igencsak foglalkoztatják a közvéleményt. Ennek elsődleges oka az, hogy a vitás esetek a Fradit és az Újpestet érnitik, a két konkurens szurkolótábor pedig közös ellenséget talált a bírói karban.
Az elmúlt hetekben valóban mindkét felet több véleményes játékvezetői ítélet érte. Az Újpest ellen a Kecskemétnek befújtak egy kamutizenegyest, amitől Dudics majdnem a bírónak rohant, Rajczit pedig az állítólagos taposása miatt cibálták elő, amiért végül nem kapott eltiltást, noha a viselkedése nem volt feltétlenül szimpatikus, amikor a "tapostam volna meghalt volna" című mondatokat emlegette.
A Fradinál még színesebb a helyzet, tekintetbe véve, hogy Morrison az érintett, ráadásul négy nap alatt két pirosat szedett őssze, és nem rózsából. A hétközben ráadásul még dühöngött is egy sort, ezt egy sor stadionból kirepült labda bánta, míg más játékszerek földkörüli pályára álltak, Morrison képességeit a NASA vizsgálja. Bár a Sport ma megírta, hogy a vélhetően majd kiszabott büntetés összegét a gyerekek kapják, így ha jó példát nem is, azért játékeszközöket vehetnek. Talán az előbbi fontosabb volna.
Dragóner Attila pedig ismét az érdeklődés központjába tette könyökét, Balajti után a zalaegerszegiek arcát próbálta meg átszabni - a bíró, Szabó Zsolt szerint. Kiállítása több, mint véleményes, Csank szavaival élve valóban Dragóner előéletének szólt, nem az aktuális helyzetnek. Ilyenből valóban rengeteg előfordul egy mai nyugati, keleti, vagy bármilyen profi találkozón. Mégis, két meccses eltiltás lett a jutalma érte, de Szabót sem sokan dicsérték meg.
A Fradi talán feljavult tavaszra, és a ZTE elleni meccse sokáig emlékezetes lesz. Az Újpest viszont a bajnoki címét játszotta el két tavaszi forduló alatt, ami akár William McStay állásába is kerülhet. 
Zajlik a Duna, zajlik az élet.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr201832523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.03.12. 16:09:19

Ha anno Aranyt elmeszelték, akkor Szabót is súlyos büntetéssel kell sújtani, hibát hibára halmozott, ráadásul ezek befolyásolták a meccs kimenetelét. Dudic esetében a játékvezető örülhet, hogy nem esett testi bántódása, és bár nem illik ilyet tenni, illetve mondani, megértem Dudicot
süti beállítások módosítása