Ha a nyolcaddöntőket vizsgáljuk, megállapítható, hogy az első nap igazából gyorsan el is felejtődött a második fényében. Az Uruguay-Dél-Korea meccs nem hozott igazi meglepetést, az uruk ezúttal Suárez vezérletével jutottak túl soros ellenfelükön, mintegy 40 éves átkot megtörve ezzel. Dél-Korea először jutott túl külhonban a csoportkörön, ami önmagában is szép eredmény, de ez a csapat azért játékerejében sem éri utol a nyolc évvel ezelőttit. Az ág másik találkozóján, az USA-Ghána meccsen Kassai fújt kifogástalanul, még ha Ghána reklamálja is Ayew sárgáját, de hát ez azért igencsak érdekes. Az amerikaiak megint felálltak Donovan góljával, de a hosszabításban végül Asamoah Gyan szerzett gólt, így Afrika bénázása ide vagy oda, de Ghána a legjobb nyolc között van, és Uruguayjal játszhat a négy közé jutásért.
Annál több minden történt a második napon. Egy Anglia-Németország mérkőzés önmagában is sláger, hát ha még tétre is megy. Ezúttal pedig igencsak emlékezetesre sikerült a találkozó, a németek történelmi sikert arattak, de mégsem ez, hanem az angolok megnemadott gólja forog igazán közszájon. Lampard gólja bőven bent volt, és 2-2 után Anglia akár fel is támadhatott volna, így nehéz nem a bíróra, Larriondára fogni a kiesést, legalább részben. A hangsúly pedig az akáron és a részbenen van, hiszen a németek így is úgy is lefocizták az angolokat, akik az egész VB-n nem nyújtottak túl fényes teljesítményt, Capello pedig nem tudott mit kezdenki már velük a végén. A sajtó most szétcincálhatja őket, nem is véletlenül.
A németek ellenfele az Argentína-Mexikó találkozót megnyerő régi rivális gauchok lesznek, akik meg egy egyértelmű lesgóllal törték meg Mexikót. Szegény Rosetti már nem tudott mit tenni, a kivetítőn való érthetetlen ismétlést követően már nem vonhatta vissza a gólt, műhiba gyanús is lett volna, meg a videó alapján úgysem vonhat vissza. Kár érte, utána már simán nyertek az argentínok, megint Messi gól nélkül, viszont egy nagyon becsületesen küzdő, és ezúttal nem rugdoskodó Mexikó ellen.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr952117002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása