A világbajnokság négy negyeddöntője talán a négy legjobb mérkőzés volt az egész világbajnokságon. Brazília-Hollandia ellen próbált meg továbblépni céljai felé, de az első félidő kényelme és magabiztossága után Felipe Melo előbb öngólt fejelt (végül Sneijdernek adták..), majd beletalpalt Robbenbe, így kiállították. A fellelkesült nagyon jó hollandok ezután szintén Sneijder révén megszerezték a győzelmet is, így 1998 után ismét a négy közé kerültek, és Uruguay ellen minden esélyük megvan arra, hogy 1978 után a döntőbe is bejussanak. A brazilok csak maguknak köszönhetik a kiesést, elszórakozták a meccset. Dunga csapata célfutballt játszott, de Kaká sérüléseit és rossz formáját nem bírták el, Ronaldinhoék hiánya pedig ha nem is volt olyan jelentős, de végül csak számított, ha másnem a változtatási lehetőség hiányának a terén. Mindennek ellenére továbmehettek volna Hollandia ellen. Nem tették. Dunga pedig mehet.
Egész Afrika állt a Fekete Csillagok mögött az Uruguay-Ghána találkozón. Meg is szerezték a vezetést, a lehető legjobbkor, másodpercekkel a szünet előtt az Interes Muntari révén. Uruguay az összeomlás helyett viszont az egyenlítést választotta, Forlán tekert a kapuba. Jöhetett a hosszabítás, aztán Afrika drámája, és Suárez apoteózisa. Történt, hogy a 120. percben a jobb oldalról ívelt szabadrúgást Ghána a 16-oson belülre, ahol a labdát megcsusztatták a kapu előtt (amúgy lesen..) álló Appiahhoz, aki tüzelt, Suárezben elakadt a labda, a kipattanót visszafejelték, az egyensúlyát kereső Suárez pedig kézzel ütötte azt ki - saját szempontjából végtelenül helyesen, hiszen a 120. percben ezt kell tenni. Kiállítása már nem oszt, nem szoroz, a 11-est pedig akár még ki is hagyhatják, míg hogyha elugrik vagy elveszi a kezét, biztos a gól. Nem véletlenül jegyezte meg Stekelenburg, hogy Suárez a torna legjobb kapusa. Asamoah Gyan állt a labda mögé, és a Suárez-féle geometriának megfelelően a felsőlécet találta telibe. Ghána lelkiválságban, Muslera véd (bár Gyan nem ront másodszor is, mint anno a legendás Frank de Boer), Abreu alápörget, Uruguay 1970 után a négy között, Afrika megint búcsúzik a negyeddöntőben. Ennyire egyszerű.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr412133343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása