Remek elődöntőn vagyunk túl, a Hollandia-Uruguay találkozó az elmúlt 28 év leggólgazdagabb döntőért való párharcát hozta. A várakozásoknak megfelelően Hollandia jutott be a döntőbe, de Uruguay játékosai akármit is érnek el a kisdöntőben, már büszkén és hősként térhetnek haza. A dél-amerikaiak számára már ez is hatalmas siker, bár a következő tornákon aligha ismétlik meg ezt a szép szereplést. Abreu azért odaszólt Argentínának és Brazíliának, ilyen helyzetben majdnem kötelezőképpen, hogy azon a mintegy 200 ország nevét tartalmazó listán, amely azon nemzteket tartalmazza, akik cserélnének Uruguayjal, az argentínok és a brazilok neve bizony elég előkelő helyen szerepel. Forlán félig sérülten is bevarrt egy gólt, amit pedig az utolsó három-négy percben műveltek, már önmagában is csodálatra méltó volt. Ha mégis kiegyenlítettek volna, bizony nem biztos hogy Hollandiára teszek. 
De nem egyenlítettek ki, így igazán senkit sem ért meglepetés. Robben és Sneijder tovább röpíti góljaival az Oranjet, van Bronckhorst pedig csapatkapitányhoz méltóan bombázott egy hatalmasat a bal felsőbe. A hollandok döntős esélyei nem rosszak, nagyjából fele-fele arányban oszthatóak az oddsok akár a német, akár a spanyol csapatot kapják. Ma este Kassai Viktor játékvezetése mellett eldől. A németek forma alapján esélyesebbek, de Torres bármikor megtáltosodhat. Bár ez az idény nem ezt igazolja.
1974 és 1978 után tehát a harmadik döntőjüket játsszák, és mindenképpen megelőzik a magyarokat a statisztika valamelyik szintjén. Vagy elkönyvelhetik a harmadik vesztes döntőjüket is (nekünk marad kettő), vagy megszerzik első címüket, a mi nullánkkal szemben. Én inkább az utóbbinak szorítok.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr892136060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása