Kezdjük ott, hogy a Debrecen idén ismét egyedüli magyar csapatként képes volt bejutni egy európai kupasorozat csoportkörébe, ez mindenképpen dicséretes. Dicséretes volt a Győr szereplése is, erőn felül teljesítve ejtették ki a Montpelliert, de a Dinamo Zagreb ellen már bejött a papírforma. A DVSC is hozta amit kellett, kiejtette a Litekszet.
Viszont amit nem kellett volna, azt is hozta a hajdúsági csapat. Vagy Herczeg András vezetőedző, vagy a vezetőség nem volt tisztában azzal hogy kit neveztek, vagy Máté Péter ült le önkényesen a kispadra, hogy aztán a 90. percben, nagyjából feleslegesen be is cseréljék. A probléma ott volt, hogy Máté erre a mérkőzésre bizony nem kapott helyet a Loki keretében. 
A történet teljesen érthetetlen. 
1. Az edző tudja, kit nevezett.
2. A játékos tudja, nevezték-e.
3. Az UEFA egy európai kupában hogy engedi a kispadra azt, akit nem neveztek.
4. Az ellenfél meg pláne tudja, kit neveztek.
A Liteksz annak rendje és módja szerint óvott is, az UEFA pedig annak rendje és módja szerint pénzbüntetéssel sújtotta a remek amatőrizmusról tanúságot tevő DVSC-t. A kizárás nem lett volna igazságos, tekintve hogy az eredményt nem befolyásolta a hiba, nem eltiltott játékosról volt szó, arról nem is beszélve, hogy a Lovecs pár éve hasonló hibáért szintén pénzbírságot kapott, így nem is lett volna korrekt a részükről kizárást követelni. A tévedés mindenesetre így is eléggé operettbe illő.
A cirkuszt követően végül maradt az eredeti EL-csoportbeosztás: a Debrecen idén is erős nyugati klubok ellen meccselhet, jön a PSV (Dzsudzsákkal), a Sampdoria (Komannal?) és a Metaliszt Harkov Ukrajnából. A pontszerzés idén sem lesz egyszerű, de talán több esély mutatkozik rá, mint tavaly. 
A dolgok mindenesetre elkezdtek jobbra fordulni: Máté pályára lépésére a legutóbbi forduló utolsó perceiben már nem volt idő...
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr172268659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.09.04. 19:45:26

Egy ilyen hiba már megye III-ban is nevetségessé teszi az azt elkövető csapatot. Gyalázat! Olcsón megúszták!
süti beállítások módosítása