Tegnap végérvényesen lezárult egy korszak, az U21-es válogatottá érett legtehetségesebb korosztályunk lejátszotta utolsó tétmeccsét. A búcsú nem sikerült szépre, esett, fújt a szél, és az eredmény is egy borongós 0-0 lett. Igaz, hiányzott Koman, Németh, Gosztonyi, Debreceni..., de a bosnyákok elleni döntetlen akkor is csalódás. Főleg annak az 5000 drukkernek, aki ilyen időben is kiment az Albert Stadionba, és elbúcsúzott a csapattól.
Néhány szép megmozdulás és szórványos magyar támadások mellett az unalom volt a jellemző. A csapat legjobbja Vass Ádám volt, akit minél hamarább vissza kell vezényelni a felnőttekhez. Nem volt összeszokott az együttes, ami egyrészt Róth kevés idejével, másrészt a sok hiányzóval volt magyarázható.
Vass kérdése is felveti a korosztályt az olimpia elszalasztása után sújtó legfontosabb problémát, a felnőttekhez való beépülés kérdését. Egy az egyben nem vehető át egyetlen korosztály sem, Németh helyzete mondjuk egyszerű, de Gosztonyié például bonyolultabb, nem játszik a Videotonban, a nagyokhoz nem fér be. Félő, elkallódnak majd ezek a tehetségeink, hiszen kétévnyi vákumba kerültek válogatott szinten. Nagy kár lenne érte.
Ahogyan kár volt ezért a búcsúért is. Ennél sokkal, de sokkal szebb volt az elmúlt pár év.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr942281194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.09.09. 22:43:40

Elfújta az eső.
A közeljövő fogja megmutatni, hogy az elmúlt évek legjobb korosztálya a süllyesztő bugyraiban végzi-e vagy labdarúgásunk történelmének (dicsőbb) oldalain.
süti beállítások módosítása