Furcsa.
Huszti Szabolcs összeeszkábált egy bombát, majd azt felrobbantva a magyar futballtársadalom szereplőire szórta a szilánkjait, akik feljajdulva különféle reakciókban törtek ki, vagy éppen csak fel sem szisszentek.
Nem tudom Huszti mit ért azalatt, hogy ami most folyik az színjáték és hülyítés. Szerintem senki sem állítja, hogy a magyar futball világverő, vagy hogy Egervári zsákban hozta a Kánaánt. Az normális, hogy a közhangulat bizakodik (mindig ezt teszi), és az sem baj, hogy reménykedve tekint a beépített U20-as világbajnoki harmadik fiatalok jövőjébe. Az viszont valószínű, hogy a nemzeti csapatnál nincsen minden rendben. Ezt mutatják a reakciók is.
Juhász például rögtön Huszti mellé állt, legalábbis abban igazat adott neki, hogy Gera tényleg különleges elbírálás alá került. S valóban, Gerát visszasírták, Husztit eltiltották legutóbbi rebelliójukat követően. Király Gábor szerint minden rendben a nemzeti csapat körül, a megszólított Gera nem kívánt érdemben reagálni, Hajnal pedig nem tud a Huszti által pedzegetett klikkekről (bár összezördüléseket elismer), inkább küzdene a formahanyatlása következtében elveszített válogatottbeli és dortmundi pozícióiért, amit felépülése után nyilván meg is fog tenni.
Huszti egyik legnyilvánvalóbb és kimondottabb vádja és támadása a Videoton-játékosok, illetve a válogatottat állítólag a háttérből összeállító Mezey György ellen irányult. Mezey ingerülten juttatta kifejezésre abbéli véleményét, hogy Husztinak inkább sírva kellene könyörögnie a labdaszedői posztért a címeres mezesek körül, ha már a csapatba nem fér be, nem pedig a menedzsere által kreált leveleket lobogtatnia. Az U20-as Lázár, aki egy az újonnan felfedezett Vidisek közül, nem gondolja úgy, hogy Mezey protezsálta volna be, inkább a teljesítményére hivatkozik.
A levélben szintén emlegetett Podolski és Van der Vaart reakciójáról még hallgat a sajtó.
Huszti közleménye egy profin megszerkesztett, szórakoztató retorikai mű, amely valóban tartalmaz igazságokat. Viszont pontosan fenti tulajdonságai miatt kétséges, hogy valóban Huszti írta-e. A Videotont illető vádakról annyit, hogy Orbán Viktor tényleg minden meccsen ott feszít a sáljában (Csányi MLSZ-elnök oldalán), tényleg rengeteg pénzt invesztáltak bele, tényleg ők kerültek kormányra és a hatalmi pozíciókba, és tényleg Mezey ül a kispadján. Viszont tavaly másodikok lettek a bajnokságban, és bár az európai kupákban elvéreztek, az egyik legjobb magyar csapat az övék, így nem véletlen, ha a kapitány figyelme feléjük fordul az időközben a Zenitből kimaradó Huszti helyett. Nem beszélve arról, hogy a válogatott régóta bajnok DVSC-s (Czvitkovics, Dzsudzsák, Laczkó, Rudolf..) és bizony más csapatbeli játékosokat is tartalmaz.
Egervári először magánügyként kezelte a beszélgetést, mely során Huszti lemondta a válogatottságot, majd a levél napvilágra kerülését követően személyesen próbálta tisztázni a nézeteltérést Husztival. Azonban a tizedik válaszra nem méltatott telefonhívást követően nem tárcsázott tizenegyedszerre. 
Huszti nyilatkozata egy győzelmet követően, látszólagos békében fogalmazódott meg. A megtámadottak szerint egy megrendelésre készült, politikai-üzleti zavarkeltést megcélzó irat. Nekem inkább egy a klubcsapatában régen kispadra szoruló,formán kívüli - egyébként kiváló, 51-szeres válogatott - labdarúgó kétségbeesett sértődése és vagdalkozása, miután válogatottbeli pozícióit is elvesztette a fiatalokkal szemben. 
A részletekbe viszont nem látunk bele.
A történet mindenesetre meglehetősen..
furcsa.


Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey 

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr822283971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.10.02. 11:45:28

Látni kell, hogy mi és miért folyik... Látni kellene, sok a homályos kép a történetben.
Azonban továbbra is azt mondom, hogy Husztinak tudása és a pályán (!) tanúsított alázata révén helye van a válogatottban. Helyét nem a fiatalok veszik el a kezdő-tizenegyben, hanem a "szakmai kreativitás".

Szegény Mezey bácsi vonuljon nyugdíjba, mindent úgy a szívére vesz... Lásd: K...rva gyenge!"
süti beállítások módosítása