Lezajlott az idei férfi kézilabda-világbajnokság, és a célkitűzést, az olimpiai selejtezőt érő 7. helyet sikerült is megszerezni. Mindezt úgy, hogy közben megvertük a németeket és a lengyeleket, akik papíron valamivel jobbak nálunk, de kikaptunk simán a későbbi győztes franciáktól, és a spanyoloktól is. A kötelezőket pedig simán hoztuk. A teljesítményünk így tulajdonképpen semmilyen kívánni valót sem hagyott maga után.
Mindezt Eklemovics és Laluska nélkül, viszont Perez Carlosszal, aki a középdöntőkre szállt be a csapatba, és puszta jelenlétével is vezérré, főszereplővé tudott válni. Iváncsik Gergő 11 gólt dobott a lengyeleknek, ami még a vébén is egyedülállónak számít, nem csak nálunk; de a csapatunk legjobbja ezzel együtt is Mocsai Tamás volt. Szinte minden mérkőzésen eljutott a 4-6 gólig, és tökéletesen hozta a szövetségi kapitány apja által ráruházott vezéri feladatot. Mellette még Császár kiváló játéka is a második helyre szorult.
A sikerhez azonban mindenki hozzátette a magáét. Talán ez az, ami a legfontosabb volt, és amit mindenki ki is emelt: igazi csapatként, egymásért küzdöttek a fiúk, példás kitartásról téve tanúbizonyságot.
Annak ellenére, hogy nem is olyan régen a keret nagyrésze elismerte, hogy a hajdan Nagy László által felvetett problémák, tehát az edzési és szállási körülmények lehetetlensége, a bérezés elégtelensége valós gondokat jelentenek. S mégis, hazajöttek, összegyűltek, elutaztak Svédországba, küzdöttek a címeres mezért, és elérték a céljukat.
Eközben Nagy László Spanyolországban ül, és a szövetség által húzott utolsó utáni határidőig sem válaszolt arra az eldöntendő kérdésre, hogy most akkor spanyol vagy magyar válogatott akar lenni. Az emberek többségének már igencsak elege van ebből a szappanoperából, és olyan igazán Nagy Laci már nem is hiányzik. Ha a szövetségnek lennének tökei, most már aztán tényleg elhajtották volna, ha már Barcelona annyival melegebb éghajlatú. Mert lám, nélküle is ott vagyunk a legjobbak között.
Az olimpiai selejtezőkön pedig jöhet a folytatás.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr712645754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2011.02.08. 21:15:36

Remek eredményt ért el egy remek csapat! Bízunk a további sikerekben, de ne söpörjük szőnyeg alá a problémákat:
1. Hol az utánpótlás? Perezt kell folyton-folyvást reaktiválni... Aki zseni és legenda a szememben, de már nem lesz fiatalabb.
2. Nagy Laci... Amit mondott, érthető érveket is tartalmaz, de kérdem én: MIÉRT NEM DICSŐSÉG, A KÖRÜLMÉNYEKTŐL FÜGGETLENÜL VISELNI A CÍMERES MEZT??? Ahogy Veszprémben megkérdezték: Ismerős még a régi nóta?
3. Mit csinál a szövetség? Töketlenül menedzsel egy népszerű, eredményes sportágat...
Tudjátok, ez tipikusan magyar...
süti beállítások módosítása