Hosszú idő, mintegy hat év után először közvetít majd válogatott mérkőzést a magyar televízió, így kerülhet vissza a játék a gyökerekhez. Igen.
Miután az MTV gazdálkodása a nullával vált egyenlővé, és elnököt sem tudtak évekig választani, a jogok voltak az RTL Klubnál is, akik a bajnokság-Fradi után a Matthäus-válogatott vonalra is megpróbáltak rájátszani, de a nézettség és az eredmények hiánya végül megszüntette az érdeklődésüket. Az egész magyar történet cakkumpakk átkerült a Sport TV-hez, illetve megosztva a Duna TV-hez. Ott is van mostmár évek óta, és igazából semmilyen kritika sem érheti a sportcsatorna közvetítéseit, megfelelő színvonalon fut elfogadható szakértőkkel, jó kommentátorokkal és normális műsorvezetőkkel. Persze akadhat egy-két kivétel, de az összkép mindenképpen profinak mondható.
Nem arról van szó tehát, hogy bárkinek bármi gondja is lenne a jelenlegi sugárzással, azon túl hogy azért a Sport 1 nem egy országos csatorna. Mégis, a magyar válogatott helye a közszolgálati magyar televíziónál van. Az ország csapatát lássa az egész ország, az egész nemzet. Most előállhat ez a helyzet, az MTV ugyanis megállapodott a Sport TV-vel, úgyhogy a pénteki találkozót a két csatorna közösen fogja közvetíteni. Az érdeklődés természetesen az elmúlt évekhez viszonyítva is az egyik legnagyobb, szóval a kudarc most kizárható. Sokkal érdekesebb az, hogy vajon hosszútávon miként alakul a közvetítési jogok sorsa. Szerencsésebb lenne, hogyha az MTV adná a meccseket, de szerintem senki sem adná alább a Sport 1-nél megszokott minőséget. A 238 milliárdból juthatna ennek a megoldására is.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr482764461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása