Verebes egyértelműen megbolondult amikor arra számított, hogy 2-1-re nyerünk majd a hollandok ellen. Ne felejtsük el, ez a csapat a VB ezüstérmese volt, más se szerzett ellene pontot vagy 30 meccse, és a svédeknek is rúgtak négyet. Továbbá egyáltalán nem a hollandok a mi ellenfeleink, amit az ismét kritizáló és temető sajtó hajlamos elfelejteni. Ahogyan azt is, hogy igazán senki sem gondolhatta, hogy ahol ők tartanak, az a mi szintünk, így a csodavárásnak szinte semmilyen alapja sem volt.
Na, így ennyi előzetes után térjünk rá a tapasztalatokra. Négy gólt kapni mindenképpen sok, bárki is az ellenfél, de a különbség sajnos tényleg mondjuk 3 gól körül volt reális a tegnapi visszafojtott Oranje ellen. Az első félidőben voltak értékelhető momentumaink, úgy tűnt, nem ilyedtünk meg, de aztán hamar jött Király potyaízű mozdulata, és oda volt szinte minden. A teljesen minden akkor úszott el, amikor a hollandok belőtték a második első félidei helyzetüket is, pont a félidő végén. Azért nagyon kár volt, el is ment vele a meccs. A második félidő gyakorlatilag értékelhetetlen volt, a hollandok kijátszottak még két helyzetet, amúgy meg csak tologatták a labdát, és várták a végét.
Teljesen egyértelműen látszott, főleg ilyen képességű ellenfél ellen, hogy Varga és Laczkó abszolút kilógott az együttesből, gondolatban, cselekedetben és mulasztásban is, ahogyan Koman is rendkívűl keveset tudott csinálni, de nála inkább formahanyatlásról beszélhetünk mintsem képességbeli hiányokról. Dzsudzsák és Rudolf próbálkoztak talán a leginkább, de nekik sem sikerült túl sok minden. Gera sem mondhatja el hogy nem látszik rajta a meccshiány, de rá csapatkapitányént égető szükség van a csapatban.
Egervári elismerte, hogy ennyi volt a két csapat között, és igaza van, ahogyan abban is, hogy lehet 12-0 is odakint, az sem oszt vagy szoroz a csoport lényeges kérdéseit illetően. Mi a svédek és a finnek ellen megyünk, és persze megpróbálhatunk Amszterdamban azért tisztességesen helytállni.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr452773724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2011.03.27. 19:02:18

Ez sok lett, ez sokk lett. A média a mesterségesen felépített csodavárás után ismét a kritika hangján szól. A kritika jogos, csak nem értem, miért nem korábban lépett társadalmunk a józan realitás útjára. (Talán, mert magyarok vagyunk?)
Király potyázott, bizonytalan volt. Felejtsük el! Van egy Fülöpünk, Bogdánunk, Gulácsink, Megyerink. Szélső hátvédünk nincs. Laczkó teljesítménye még a megye III-ban se menne el... Borzalom!!! Varga nem tudom, miféle megfontolásból kerettag. Rudolf nem mozgott jól és otthonosan ebben a játékrendszerben. Dzsudzsák azon betegség áldozta lett, hogy klubformáját nem mentette át a címeres mezbe. Koman nem jobbszélső, ennek ellenére benne legalább láttam azt, hogy próbál ésszel játszani. Gera kevés volt. Nem a hollandok ellen kell pontot szereznünk, de a méltóságunk, becsületünk közel sem utolsó szempont. Megaláztak minket. Innen tessék felállni! Nehéz esténk lesz kedden...
süti beállítások módosítása