Sportbaráti üdvözlet!

Mivel a 2007-2008-as román labdarúgó bajnokságot megnyerte a CFR Cluj csapata, így közvetlenül csatlakozhatott a BL 2008-09-es szezonjának 32-es főtáblájához. Itt az A jelű csoportba került a Chelsesa, a Roma és a Borceaux társaságában. A magyar tulajdonos, Pászkány Árpád kezében levő csapat a római Olimpiai Stadionban kezdte a csoportküzdelmeket és aratott nem kis meglepetésre történelmi győzelmet. Végül 4 ponttal a 4. helyen zárt a gárda, amely szervezett és lelkes játékot mutatott olasz edzője révén. A mester igazán nemzetközi keretből válogathat, sajnos magyar játékos nincs a keretben.
Hogy mit is szeretnénk ezzel mondani? Nos, a válasz eképp hangzik: ma már Romániában is több, Európa bő elitjéhez tartozó futballklub van. Ráadásul nemcsak a bukaresti négyek( Steaua, Dinamo, Rapid, National - ha épp nem esnek ki) képesek odaérni. Ukrajna is büszkélkedhet egy Dinamo Kijevvel, egy Sahtar Doneckkel, és újabban egy Metalist Harkovval is.A fehéroroszoknak ott a BATE Boriszov, a bolgároknak a Levszki Szófia. Az oroszokról nem is beszélve: A CSZKA 2005-es és a Zenit 2008-as UEFA kupa győzelme magáért beszél. Nincs szükség egetverő földrajzi tudásra ahhoz, hogy megállapítsuk, bizony kelet-európai országokról beszélünk. Megint mi estünk ki abból a körből, ahol látják, hogy a profi labdarúgáshoz és az eredményekhez sok pénz és ezzel felelős és eredményes gazdálkodás kell. Pedig Puskás Ferenc, a legenda is megmondta: "Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci." Öcsi bácsi nem tévedett.
Viszont téved, aki azt állítja, hogy a magyar fociban sok pénz van. A "sok" jelző maximum a többi sportághoz képest igaz. Országunk pénzemberei számára nem buli a foci, pedig a világ legnépszerűbb sportjával igazán lehetne kaszálni. Bezzeg Abramovics, valamint Agnelli és Berlusconi! Ők tudják, hogy a szisztematikus munka nem a rizsázásból áll. Nálunk a pestiek (UTE, MTK, Vasas, Honvéd), a Győr és a Loki sem ér el semmit nemzetközi szinten.

A Fradi más tészta. Bár külföldi a tulajdonos, vannak ősfradisták, akik sok szívfájdalommal nézik az angolok ténykedését.
Aki válaszol nekünk erre, hogy nálunk miért nem működik az, ami már Kelet-Európában is bevett dolog a futballban, annak kalapot emelünk. Érthetetlen és elkeserítő a kép.

Minden jót kíván: Ho Z, LW elnökség.

Ébredj focink mély álmodból, magyar üzletember vakságodból!

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr65849964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása