Teganp egy remek, küzdelmes mérkőzésen 2-2-t értünk el a csehek ellen, góljainkat Kiss és Koman szerezték. Végül 11-esekkel nyertünk 4-3-ra, így továbbmentünk!
Az első félidőben jellemző volt a cseh mezőnyfölény; a találkozó egyetlen periódusa, ahol mi domináltunk, az a második félidő első fele volt. A félidő végén, és a hosszabításban visszatért a meddő cseh fölény.
Ugyanakkor egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a csapat, egálközeli meccs volt, valamivel több cseh lehetőséggel.
A fiúk csapategysége bámulatos volt, nem véletlenül mondta a lefújást követően a csehek kapitánya, hogy ez a magyar csapat még sokra viheti.
A 11-es párbaj hőse Gulácsi volt, aki hat cseh büntetőből hármat megfogott.
A mieink közül Présinger és Koman belőtte, majd Szabó kihagyta, aztán Gosztonyi ismét belőtte, majd Németh Krisztián következett. Ha belövi, kész vége, megyünk tovább. Ehelyett úgy gurította a kapus kezébe a labdát, mintha az zsinegen göngyölgette volna magához. Németh a generáció legtehetségesebb, legjobb tagja jelenleg, de úgy tűnik, mintha a legnagyképűbb is ő lenne. Most nem csak erre a büntetőre kihegyezve, hanem a tornán pár megmozdulását látva. Nem öncélú a játéka, de azért elő-előjön belőle, hogy ő itt a sztár, és neki mégis többet szabad. Ez a 11-es talán helyre teszi.
Vagy ha más nem, Egervári mester pszihológiája.
A legendák ugyanis sohasem azokból lesznek, akik jól játszanak. A jó játék mellé kell az alázat, a szerénység, és az, hogy az ember meghaljon a pályán. Ezért nem lesz például Cristiano Ronaldo sohasem a Manchester legendája, sem a Realé, ellentétben Beckhammel, Giggsszel, Scholesszal, Raullal, Casillassal. A tehetség ugyanis nem érdem, hanem adomány, és ezzel mindenkinek tisztában kell lennie, amikor kimegy küzdeni a pályára. Némethből is csak így lehet majd egyszer legenda. Vagy Torghelle után legalább a Nemzet Krisztiánja.

Szombaton 21.45-től, majd szerdán 20.45-től végül a Duna TV adja a Portugália és Dánia elleni meccseket.
Az U20-asok pedig pénteken folytatják Olaszország ellen a negyeddöntőben. Vissza lehet vágni a tavalyi EB-elődöntőért.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr771434456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása