Valamivel jobbnak tűnik a mai nap, mint a tegnapi, hiszen valamennyit azért javultak az afrikai borús hírek. Feltámadni látszik halottaiból Kodjovi kapus, aki a legfrisebb információk szerint él, és ha nem is virul, de stabil állapotban fekszik Johannesburgban.
A külföldi hírügynökségek tegnap még egyöntetűen arról írtak, hogy meghalt, de hát Afrikában semmit sem lehet tudni. Megműtötték, és él.
Továbbá Togó válogatottja is úgy tűnik, marad. Dossevi legalábbis azt mondta, hogy megvitatták, és játszani akarnak. Ennek némileg ellentmond Adebayor, aki még mindig inkább hazamenne. Hasonló álláspontot képvisel a togói kormány is. Lomé azonnal hazahozná a válogatottat, eltekintve mindenféle játékosi akarattól.

A megoldás az lehetne, ha a biztonságra való tekintettel az egész tornát elhalasztanák, de ha ez nem lehetséges, akkor valóban a togóiak döntése az üdvözítő. Megmutathatják, hogy nem lehet megtörni őket, és így értelmetlenné válnak a támadások. Ha most megfutamodnának, akkor felbátorodnának az elkövetők, és szét lehetne lőni az Afrika Kupát, meg a VB-t is.

Ma este tehát megkezdődik az Afrika Kupa, méghozzá az Angola-Mali találkozóval.
Remélhetőleg újabb tragdiák nélkül.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr391661222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.01.10. 19:12:28

De szép is lenne, ha a sportról szólna... Egyébként annyit fűznék hozzá a cikkhez, amellyel egyetértek, hogy felvetődött bennem, hogy vigyék Franciaországba a tornát. Minden rasszizmus nélkül mondom, hogy annyi ott a bevándorló, hogy még teltház is lenne a jobb meccseken.
süti beállítások módosítása