A napokban lett 85 éves Buzánszky Jenő, az Aranycsapat jobbhátvédje, 1950 és 1956 49-szeres magyar válogatott labdarúgó.
Már korábban Grosics és Szepesi kapcsán is írtam arról, hogy milyen fontos megőrizni és megbecsülni a múltat, és főleg azokat, akik ezt a múltat puszta jelenlétükkel is képesek bárki előtt megjeleníteni.
Maga Sebb Blatter is küldött ajándékot legendánknak, aki már át is vette azt.
Dorogon a stadiont nevezték el Buzánszkyról, aki az Aranycsapat egyetlen vidékije is volt a maga korában, hiszen bár Grosics is dorogi, ő feljött Pestre játszani. Buzánszky soshasem.
1925 óta nagyot fordult a világ, de Buzánszky Jenő jelenléte állandó maradt.
Isten éltesse Buzánszkyt, ahogyan ő mondta, akár 100 éves koráig is.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr591990864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.05.11. 20:20:27

Isten éltesse sokéig erőben, egészségben!

Több fórumon elmondta, hogy bánja azt, hogy Grosics Gyula társaságában nem lettek a Nemzet Sportolója cím elnyerője.
Erre több fórumon bírálták, mit képzel, mit gondol magáról ez az öregember, hogy jön ő ehhez?!
Ezeknek az arctalan hangoknak üzenném, hogy e két sportlegenda társadalmi hatása hatalmas mértékű. Szavaik őszintesége miatt a politika egyes rétegei kifejezetten utálják őket. Nem mondanak pedig rosszat, butaságot, érdemes lenne figyelni rájuk, megbecsülni személyiségüket. Igaz kicsiny hazánkban ez nem divat...

Ho Z 2010.05.11. 20:21:29

Korrigálás: elnyerői
süti beállítások módosítása