Eltelt a világbajnokság fele, legalábbis ha nem a napokat, hanem a találkozók számát nézzük, pontosan 32 meccsen vagyunk túl.
Annyi már most leszűrhető, hogy továbbra is Európa és Dél-Amerika belügye a világbajnokság, az afrikaiak közül megint csak Ghánának van esélye továbbmenni, pedig 6 indulót is kaptak a hazai vb-re. Ezen belül is inkább Dél-Amerika működik fényesen, az európai sztárcsapatok sorra botladoznak, Franciaország, Anglia és Olaszország továbbjutása is kérdéses, de a spanyolok vagy a németek sem mehetnek biztosra. Egyedül talán Hollandia hozta a kötelezőt.
Nincs is ebben semmi meglepő, statisztikailag kimutatható, hogy Argentína vagy Brazília lesz a világbajnok, egészen egyszerűen azért, mert csak ők tudtak VB-t nyerni Európán kívűl. Európában meg az európaiak nyernek. Ennyire egyszerű. (Bár igaz, Uruguay is nyert, de ők is saját kontinensen. Az egyetlen kivétel a sormintában az 1958-as svédországi világbajnokság, Brazília győzelmével.)
Az első két forduló leginkább két fő probléma körül forgott: a vuvuzelák hangja és a labda, a jabulani minősége körül. Ezekből az első kör után egyenesen levezették a kevés gólt is, de ez megdőlni látszik, hiszen az első kör meglehetősen gyér 16 meccsen 25 gólját (1,5625-ös gólátlag) felváltotta a második kör 16 meccsen 42 gólja, ami már 2,625-ös átlagot jelent, így összesen 32 meccsen 67 gól esett, 2,09375-ös gólátlagot generálva egyelőre. Ez még mindig elég kevés, de úgy tűnik az első kör túlzott óvatoskodása hozta meg a vártnál alacsonyabb számokat.
A vuvuzelák hangját pedig visszafogták, így minden rendeződni látszik.
Sok volt viszont a piros lap, több játékvezető is érdekesen szigorú felfogásban vezette a meccseit, így juthatot a kiállítás sorsára Klose, Behrami és Kaká is. Szerencsére Kassaival a világon semmi probléma sincsen, a Brazília-Észak-Korea után ma vezetheti a Mexikó-Uruguay találkozót is. Sok szerencsét neki.
A harmadik kör befejezése után minden csoportot külön értékelünk majd, aztán jöhet a világbajnokság igazi izgalmakkal teli második fele.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr882101251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása