Nem véletlenül írtam a csoportbeosztásnál meg a kereteknél, hogy Isten keze mellényúlt: továbbra is fenntartom, hogy Cambiasso, de főleg és legeslegjobban Javier Zanetti hiányzik a csapatból. Az nem normális, hogy a balszélső Jonas Gutierrez játszik jobbhátvédet, de hát az Isteni nyílván jobban tudja, és egyelőre az eredményekkel sincs gond. Ha a csapat igen, de Mr. Inter nem lesz világbajnok, talán még Argentínában is lesz egy-két fanyalgó felhang, még akkor is, ha tovább csiszolják Maradona szobrát. A kérdés csak az, hogy vajh mellé kerül-e Lionel Messié, aki ugyan nem játszik rosszul, de gólt még nem szerzett. Higuain viszont már annál többet, 8 éve az első mesterhármast elérve a VB-n. Az argentínoknál a negyeddöntő a minimum, ha ott kiesnek, akkor még nem nyársalják fel Diegót. Ha annál továbbjutnak, talán még az országba is visszatérhet.
A lelkes ázsiaiakat képviseli majd a nyolcaddöntőben Dél-Korea Park Dzsi Szung vezérletével. 2002 után megint sikerült továbbmenni, ezúttal bírók nélkül, még úgy is, hogy az akkori hősök, mint An Dzsung Hvan, Kim Nam Il, Li Von Dzse már kikopóban vannak, Park mellett még Li Jung Pjo tartja magát. Mi lesz velük négy év múlva? De most még most van, és Uruguay ellen azért nem esélytelenek.
Kiestek viszont a Szuper Sasok, Nigéria folytatta az afrikai csapatok alacsony szárnyalását hazai vébéjükön. Kanu, a lokális legenda alighanem utolsó válogatott meccsét játszotta, és nem is búcsúzott dicstelenül, játszottak egy szép döntetlent Dél-Korea ellen, még ha az évszázad helyzetét is hagyta ki Yakubu. Mikel hiányát bőven megérezte a csapat, Kaita butaságát, kiállítását pedig nem tudta kiheverni. Nekik legalább a fiataljaik jók, ahogyan ezt bizonyították a 2008-as olimpiai döntőben.
Halványul az Olümposz dicsfénye, Rehaklész legényei egy pillanatnyi fellángolás után csak kiestek a csoportból. Ugyanakkor nem lehet mondani, hogy az EB-siker semmit nem jelentett, az eddig 10-15 várakozások helyett Görögország csapata állandó világverseny-résztvevővé vált. Kérdéses, hogy mi lesz majd Rehhagel, és az utolsó mohikánok, Karagunisz, Szeitaridisz nélkül. Majd kiderül, Zeusz hogyan akarja.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr562104367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.27. 18:50:09

Argentína háromból három. Node Messi edzőként is istenné teszi Diegot? Maradona önfejű, ám esetenként ügyes húzásai vannak. Rajta kívül senki sem tudja, miért nem fér be kezdőjébe J.Zanetti és Cambiasso. Ha világbajnokok lesznek Maradonának még az elnöki széket is megadják, ha nem, nos akkor jön a népharag, kő kövön nem marad. A játék döcög.
Dél-Korea képes volt lendületes és szervezett futball játszani, igaz minden extra nélkül. A pluszok nélkül pedig nincs nagy eredmény. Amit meg lehet tanulni e sportból azt tudják, de nincs bennük egy "Suárezi fordulat".
Elszálltak a Sasok. Visszasírtam Jay-Jay Okochát... Simán tovább kellett volna jutniuk. Kaita badarságát és azt, hogy Yakubunak az üres kapu is kevés, Martins kihagyja azt, amit 10-ből 9-szer belő nem viselte el a csapat. Legendás Kanut vélhetően már nem látjuk címeres mezben.
Rehaklész utolsó nagy dobása. Zeusz játéka sem lendíthette volna előre ezt a csapatot. Szervezett védekezés az első gólig, aztán más semmi. Nigéria adott három ajándékpontot Karaguniszéknak.
süti beállítások módosítása