91. perc, Dempsey elszerencsétlenkedi a tizenhetedik ziccerét is, de érkezik Landon Donovan, a labda a bal alsóban, Bill Clinton pedig akkorát ordít, hogy még a nyugati parton is hallották. Így jutott tovább az USA Algéria ellen. Elvettek tőlük összesen két szabályos gólt is (Koman Coulibaly bíró már otthon), elképesztő módon felálltak Szlovénia ellen, úgyhogy egyáltalán nem érdemtelen a csoportgyőzelmük. Ezzel eldőlt, hogy az USA, Uruguay, Dél-Korea és Ghána közül egy az elődöntőben lesz. Nem semmi.
A jenkik utolsó pillanatos találata Szlovénia szíveit döntötte romba, ők egyértelműen ott estek ki, amikor hagyták kiegyenlíteni az amerikakiakat. Belefért volna még az angolok elleni vereség is, de hát érkezett Landon Donovan.. Matjaz Kek legényei nem vallottak szégyent, jobb eredményt értek el, mint a Zahovic fémjelezte nagynak mondott generáció, és megmutatták a világnak, hogy a szlovénokkal utánuk is számolni kell. Egy kis szerencsével akár már most is megeshetett volna.
Megesett viszont Angliával. Robert Green égbekiáltó eseménysorozata után (ennek a mutatványak is aktív részese volt Dempsey) Jamesszel a kapuban már jobban ment az angoloknak, és bár Algériát ugyanúgy nem tudták megverni, Defoe végül továbblőtte őket. Egyenesen Németország karjaiba, aztán Argentína, vagy Mexikó jöhet. Valamivel húzosabb ág. Lampard és Gerrard pedig tud egymás mellett játszani. Megpróbálták, sikerült. Aztán Capello elméje is ép maradt. Csupa nyögvenyelős pozitívum.
Egy pontot ért el Algéria, méghozzá az elvileg legerősebb ellenfél, Anglia ellen. Még egy kapusbaki és egy felesleges kiállítás. Ennyi és nem több. Afrika továbbra sem tud igazán beleszólni a küzdelmekbe. Ki tudja, az általuk kiejtett Egyiptom többet ért volna-e el. Szimpatikusan küzdő csapat Rabak Szadané, de most ennyire futotta. Talán majd legközelebb.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr482107290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.27. 18:59:24

Angliának megint nem sikerült. Már a csoportban akadozott a gépezet, a németek pedig történeti csapást mértek rájuk(erre később még kitérünk. Rooney nem lett a csapat vezére, Gerrardnak és Lampardnak csak felvillanásai voltak, a védelem helyenként kritikán aluli mozdulatsorokat prezentált. Don Fabio Capellot cserbenhagyta nagy kedvence Milner. Végül mentális katasztrófaként az akarat és alázat is tovaszállt.
Hogyan jutott ide Algéria? Egyiptom többre lett volna képes. Totális szürkeség az algírok ténykedése.
USA: Miért egy ilyen nemzetek képviseltek ilyen nagyszerű játékosok? Példás akarat, alázat, közösség. Nade gólra játsszák ezt a játékot. Donovan és Dempsey remek. Kellene melléjük még egy nagy jellem, mint anno Reyna vagy egy jó csatár McBride.
Szlovénia lelkes brigád. Nagy eredmény értek el már a kvalifikációval is. Azon tűnődtem, hogy bizony nekünk van Geránk, Husztink, Dzsudzsákunk, Hajnalunk, nekik meg csapatuk...
süti beállítások módosítása