Megmentette Európa és saját legalább részleges becsületét az Európa-bajnok Spanyolország, azzal, hogy végül Chile legyőzésével csak megnyerte a csoportját. Igaz, ezzel azt érte el, hogy a brazilok helyett Portugáliával találkozik majd. Azért ez sem kevés. Ha sikerül továbbjutni, a döntőig akár nem is lehet megállás. A mutatott játék miatt viszont azért egyáltalán nem biztos az a döntő. A spanyolok játszák a rengeteg passzos pontos játékukat, csak éppen amint láttuk, még akár Svájc is képes volt ezt megviccelni. Del Bosque ragaszkodik Busquets-hez is, aki ugyan nem rossz játékos, de Fabregas talán inkább a csapatba való lenne, még akár az ő posztján is. Ettől még persze ők az egyik esélyesek.
Kevésbé esélyes viszont a remek játékot mutató Chile, akik sajnos a brazilokkal kerültek össze. Persze a portugálok sem lettek volna kedvezőbbek. A halálcsoport így igazából az ágon szereplő másik csoport másodikjának jelent halálos kihívást. A chilei csapatban sem találhatóak igazán Salashoz vagy Zamoranóhoz hasonló klasszisok, de Bielsa remekül összerakta a csapatot. A nyolcaddöntő sem rossz eredmény tőlük, de alighanem az lesz a végállomás. Négy év múlva viszont ismét itt lehetnek, sőt, akár még messzebb is juthatnak.
Svájc viszont hiába rendelkezett egy Ottmar Hitzfelddel, aki, persze idézőjelben, de csak a legjobbat bírta legyőzni a csoportban, Chile ellen valamelyest eltaktikázta magát, Honduras ellen pedig az amúgy is védekező-beálítottságú csapat nem tudott a kellően hatékony gólszerző játékkal kirukkolni. Pedig itt volt még Yakin, Barnetta, Frei, és Derdiyok sem volt rossz. Most ennyi tellett tőlük.
Az egyetlen pont megszerzése nem túl jó, de nem is olyan rossz eredmény Honduras számára, amely meggyőzdésem szerint alacsonyabb játékerőt képviselt, mint amilyet Costa Rica mutatott volna. A selejtezőbeli bravúr elhozta 1982 után az újabb szereplést, de többre azért nem volt jó. Persze mi ennek is rendkívül örülnénk, ahogyan nyilván ők is ezt teszik. Van pár jó játékosuk mint Suazo, vagy Palacios, színesen mint Martinez, de ez csak a kiesésre elég. A többieknek viszont irány a nyolcaddöntő.

Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr652114351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.28. 14:53:57

Ebben a csoportban a támadófutball győzött.
Hondurastól nem váram többet a helytállásnál.
Svájc: A jó öreg Ottmar mester megviccelte a spanyolokat, aztán taktikailag becsődölt. Ez a válogatott képtelen támadni? Nem hinném. Ezért rászolgáltak a búcsúra.
Chile szimpatikus csapat, szimpatikus játékfelfogással. Ebből a csapatból pont egy Salas vagy egy Zamorano hiányzik.
Spanyolország: A hispánok betliztek, ám játékukat lényegében hozzák. Xavi tompa, Torres gyenge, a védelem helyenként kamikaze. Véleményem szerint nem lépik át saját árnyékukat.
süti beállítások módosítása