A lehető legrosszabra sikerült az U21-eseink Wales elleni találkozója, a döntetlen sem lett volna az igazi, de az 1-0-ás vereség minden várakozást alulmúl, továbbá minden további várakozást keresztbevág. Pedig a csapat dominált, helyzetei is voltak, Németh gólt is szerzett Gosztonyi maradonázása után, azt persze jogosan nem adták meg. Aztán Korcsmár szerencsétlenül ért egy labdába, öngól, és mehettünk az eredmény után, kivéve persze Gulácsit, aki egy 11-es ártalmatlanításával inkább tartotta azt. A végén Debreceni kiállításával emberhátrányban is voltunk, egyenlíteni nem sikerült.
Komanék hiányánál nagyobb baj volt talán Vass és Varga sérülése, bár ez sem igaz, hiszen Korcsmár és Gyömbér sem játszott rosszul. Róth Antal második találkozóján tehát igen messzire úszott a csatorna túlpartjára igyekvő hajó, s nem maradt más a parton, mint Kharón ladikja.
Igen kevés esélyünk maradt nemhogy az olimpiára, még az EB-re való kijutásra is. A következőnek kellene történnie: Wales nem kap ki idegenben az olaszoktól, miközben mi megverjük itthon Boszniát, és ott a második hely. Ez eddig még rendben is van, csakhogy a második helyezettek között 15 ponttal aligha lehet bejutni a legjobb négy közé, ahhoz Anglia, Ausztria, és mások sem szerezhetnek pontot. Oda tehát az elmúlt évek legígéretesebb generációjának olimpiai szereplése. Kár.
Ezek a fejlemények viszont felgyorsíthatják Némethék beépülését a nagyválogatottba, hiszen ezzel gyakorlatilag eltűnt 1-2 év konkurens-alternatív célja a felnőtekkel szemben, ami nem feltétlenül baj. Koman és Elek remek játékát látva ez mindenképpen bíztató.
Róth azt mondta: kedden Bosznia ellen a következő generációk sorsolásának javítása a cél. Én azt mondom, legyünk ott minél többen (ingyen) az Albert Stadionban, és köszönjük meg együtt ezt a 2-3 szép évet a fiúknak, lehetőleg egy méltó lezárással, egy hazai győzelemmel.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr502273638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.09.06. 17:59:46

1. Gosztonyi idióta, ilyen marhaságot még a kirgiz harmadosztályú csecsemőligában sem szabad csinálni...
2. Koman és Elek remek játéka??? Elküldenéd videón azt a meccset, amelyen ezzel szembesültél?
3. Baj van, baj! Labdarúgásunk koporsójába újabb szegeket vertek.
4. A fiatalok beépüléséhez az kell, hogy játszanak klubjaikban. Nos... Gulácsi nem komoly szinten véd, Debreceni nem kezd rendszeresen a nemzetközi Honvédban, Németh görög kalandozása is érdekes, Farkas helye a Lokiban kérdéses, Gosztonyi a Vidiben nem meghatározó... stb
5. Mindezek ellenére azon, olykor számomra is érthetetlen embercsoportba tartozom, aki rendszeresen kilátogat a felnőtt válogatott hazai mérkőzésire, ha azokra Pesten kerül sor.

Loud Warriors 2010.09.06. 20:43:30

Szeretném megjegyezni, hogy Koman illetve Elek még az NSO szavazói szerint is a csapat három legjobbja között volt (Lázárral(!) ), még ha meg is kérdőjelezhető a 3500 szavazó szakértelme. A többiekhez képest mindenképpen pozitív mérleggel és benyomásokkal játszottak.
A bevert szegekkel nem vitatkoznék, bár ez inkább a szurkolói lelkekre értendő, a lelkesedés veszhet oda.

Ho Z 2010.09.08. 19:09:52

Senki szakértelmét nem kívánom megkérdőjelezni. NSO :)
Majd, ha értékeled a moldávok elleni meccset, kifejtem véleményem.
süti beállítások módosítása