Ligakupa című írásunkban már tettünk csípős megjegyzéseket a hazánkban szereplő külföldi labdarúgókra.
Azt gondolom, hogy öt légiósból négy a "van,de minek" kategóriába tartozik. Klubvezetőink futball-politikájának téves rögeszméje szerződtetésük. Csupán eszközök, akikkel jó esetben sok pénzt lehet kaszálni, ha van rájuk külföldi kereselet. Általában nincs, pedig hazánkba mindig megváltóként érkeznek, jöjjenek Brazíliából vagy Közép-Afrikából. A többség szépen lassan eltűnik a süllyesztőben, majd továbbáll.
Vizsgáljuk származásuk szerint az idegenlégiósokat: Dél-Amerikából sosem labdazsonglőrök jönnek, hanem keveset futó, taktikailag fegyelmezetlen álprofik.A Karib-térségből pedig rasztahajú kalandorok. Ázsia legalább a sportban nem áraszt el bennünket a sok kacatjával. Afrika pedig a fekete leves.. Idehozzuk a 18-23 éves afrikai tehetségeket. Az ő testfelépítésük a tipikus vasággyal 40 kiló, az első tavaszi szellő pedig elfújja őket. Gyors, de a labda zavarja a játékban ( bárcsak ne pattogna ). Átvételkor minimum a 2 méter elpattanás, a taktikát nem értik. Közönségriogató. Ha pedig jönn a "vicc" a banánról, az meg persze nem szép dolog. Kérdem én: Ha már idegenlégiós, akkor miért nem olyan, aki jobb a posztján a magyarnál? Mint mondjuk Vukmir, Sidibe, Bozsics, Sztevanovics, Polekszics, Kapic, vagy Pinte.
Jelentsék ők a határt!
Többet ésszel, mint pénzzel.
Pinte Attila ugyan magyar, de ugyanígy képviselhetné a magyar nemzeti színeket Németh Szilárd, Borbély Balázs, Tomás Ujfalusi, Gabriel Tamas, Razvan Cocis,vagy emlékszünk még a szovjet Rácz Lászlóra; de ugye közbeszólt Trianon. Ugyanakkor az MLSZ is tehetne az ilyenekért valamit, ugyanúgy ahogyan Garics György esetében is kellett volna.

Ho Z

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr90934071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása