Tegnap a magyar válogatott 1-0 arányban kikapott Portugáliától, Pepe 9. percben szerzett góljával.
Ez felettéb szomorú, tekintve hogy egyetlen pontot sem szereztünk itthon a két meccs alatt - bár igazi esélyünk a svédek ellen lett volna, azért is volt akkor, és nem most a hatalmas letargia.
Koeman taktikája passzív volt, még Deco is megjegyezte: furcsa, hogy egy csapat otthon hátrányban kontrára játszik.
Erre viszont azt tudom mondani, hogy lehet, hogyha 5 emberrel támadunk, akkor hármat kapunk cserébe. Persze ez nem biztos, hogy így van, de ezt Koemannak kell felmérnie.
Mondják, hogy ez a csapat semmivel sem jobb, mint az eddigiek.
Én azt mondom, hogy igenis az. A világ élvonálba sorolt portugálok ellen az első félidőben még jól is játszottunk, és végig partiban voltunk velük. Ezért ugyan nem adnak pontot, de ahogy Hajdú B. mondta a helyszínenen: már ez sem kis eredmény. Nem véletlenül teltek meg a stadionok sem.
A csapat küzdőszelleme és lelkesedése az indok, ami pedig végképp az eddigiek fölé emeli. Biztos vagyok benne, hogy a széles tömegek nem fordultak el a csapattól, a következő itthoni barátságos meccsen is ott lesznek, sőt a következő ősszel kezdődő EB-selejtezőkön is, ahol egy esetleges könyebb csoportbeosztás esetén komoly esélyeink lehetnek.
Az elmúlt évek legtehetségesebb generációja állt össze, egyelőre bírják a közönség szeretetét, és végre nem új kapitánnyal vágunk neki egy új selejtezősorozatnak.
Koeman szerződése 2011-ig szól, amennyiben hasznosítani tudjuk a mostani tapasztalatokat, egy érettebb, bátrabb, kevesebbet hibázó csapat vághat neki így együtt az utolsó sorozatának.
Aztán jönnek majd a mostani U20-as VB-n vitézkedő fiatalok, akik még erősebbé tehetnek minket.
Persze lehet, hogy nyerünk kint Lisszabonban, és minden hirtelen a fonákjára fordul. Valljuk be, azért erre kevés az esély. Jó terep lehet a két idegenbeli meccs a gyakorlásra.
A pozitív jövőbe vetett törhetetlen hittel kívánok minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr171373728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása