Nos, ezt is megértük. Kisteleki István távozik a Magyar Labdarúgó Szövetség éléről. No nem azonnal, hanem olyan Bajnai Gordonosan; még egy évig, az MLSZ jövő évi közgyűléséig hivatalában marad a regnáló elnök. Kisteleki 2005-2006 fordulóján került a szövetség élére Bozóki Imre helyett, s hozta el a rend, fegyelem, törvényesség hármas szövetségét. Első intézkedései között elkergette Matthäust Bozsikért, hogy aztán Várhidin át maga is a külhoni Koemannál kössön ki. Elnöksége alatt volt a máltai szégyen, de az olasz világbajnokverés is. Igazság szerint ez utóbbi óta folyamatos szeretetáradás van a válogatott felé, amit remélhetőleg az ősz kudarca sem fog megtörni. Ezért sokat tehet Erwin Koeman kapitány: hosszú idő óta ő az első, aki két sorozatnak is nekivághat. Úgy tűnik, pozícióit Kisteleki távozása sem ingathatja majd meg. Kisteleki alatt épült a Telki központ, alakult meg a Puskás-díj, amely első ízben Cristiano Ronaldoé lett, őalatta került elő a Magyar Kupa, de alatta zajlott le a Fradi kizárása, és tört ki a bundabotrány is. Tulajdonképpen talán a távozása is ezzel hozható összefüggésbe. Kovács Péter otthagyta elnökségi tisztségét, miután bundavádakkal illette Kistelekit. Az elnök persze perel, de mégiscsak távozik. Döntését már korábban meghozta, de a körülmények most ideálisak. Valóban, most indult el egy olyan folyamat, amely mindenképpen valamilyen belső megújulást kell, hogy hozzon a bunda miatt. Istvánunk pedig ennek a valami újnak már nem kíván sem részese, sem kerékkötője lenni.
Fogadjuk el mi is a lemondását. Rengeteg kritika, vád, szidalom tárgya volt az utóbbi években az MLSZ elnöke, azért természetesen nem minden alapot nélkülözve.
Nem állítom, hogy a mór megtette kötelességét, de mivel önszántából megy, a mór mehet. Az utódát pedig valamilyen égi Shakespeare majd úgyis a történetbe írja.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr261616819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2009.12.23. 19:58:39

A legszebb karácsonyi ajándékok egyike távozása. Voltak a kistulokinak jó húzásai, de JOGTALANUL ZÁRTA KI A FRADIT, a bundába belebújt, rend-fegyelem-törvényesség helyett ingyencirkusz, felnőtt világversenyen való részvétel -, ergo ADJON ISTEN SZEBB!
süti beállítások módosítása