Ho Z szavaival élve megvert minket Brazilbajdzsán. Tulajdonképpen ez így is van, a három gólból hármat szereztek a brazilok, ezen felül pedig több brazil volt a keretben, mint azeri. Még az edző is az Amazonas földjéről jött. Mégis, Azerbajdzsán válogatottja vert meg minket 3-1-re.
A játék alapján végülis megérdemelten, habár a mieink sem vallottak szégyent, de ma valahogy nem jöttek be Gyurcsányiék cselei, passzai, vagy lövései. A torna előtt tudható volt már, hogy a csehek lesznek az igazi ellenfeleink.

Ha lehet, most mégis, elvonatkoztatva a pályán történtektől, belevágnék egy kis moralizálásba.
Próbálom magamat beleélni az azeri szurkolók helyzetébe, és elképzelni, hogy ezt teljes értékű sikernek gondolják. Nem nagyon megy. Én egyszerűen nem érezném úgy, hogy az én csapatom, az én fiaim nyertek, hús a húsomból, vagy vér a véremből. Nem tudnék velük azonosulni. Mintha egy klubcsapat lenne, ami pénzért bárkit megszerezhet. Ez így nem nemzeti válogatott. Azt sem hiszem el, hogy a játékosok a lelkükben igazi boldogságot éreznének, ha brazilként lennének Európa-bajnokok. Egyszerűen semmi közük a földrészhez.
Érdekes elővenni a magyar férfi kézilabda-válogatottat is, ha már itt tartunk. Puljezevics, Eklemovics, Privokapics valóban nem magyarok. A helyzet valahogy mégis más. Egyrészt szomszédos országból jöttek, nem egy másik földrészről, nem teljesen más társadalmi és kultúrális hagyományokból. Arról nem is beszélve, hogy száz évvel ezelőtt minden gond nélkül magyar válogatottak lehettek volna, tekintve, hogy származási országaik nagy része hozzánk tartozott. A fenti brazilokhoz talán Perez Carlos esete hasonlítható, na de ő Castro elől jött ide, és nem a pénz miatt. Egy még jó, és kuriózum, de 6, vagy 7 egyszerűen már szánalmas pofátlanság. És erről legkevésbé a játékosok tehetnek.
Folytatás szombaton, a csehek ellen.
Minden jót és sok magyar gólt,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr501685838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.01.20. 18:57:20

A kézilabda-válogatotthoz annyit fűznék hozzá, hogy inkább végezne két hellyel hátrébb, de lenne "fajtiszta" csapat, még akkor is, ha értem Ramsey érveit.
süti beállítások módosítása