Engedtessék meg, hogy mindenekelőtt egy kicsit magunkat ünnepeljük. Túl vagyunk a 10 000. látogatásunkon, ráadásul ez a blog történetének 200. bejegyzése. Magunkat ünnepeljük, hiszen ez a bejegyzés nem másról, mint a magyar Kassai Viktorról szól, aki, nem elkiabálva, az egyik legjobb teljesítményt nyújtja a VB-n.
Kassait itthon nemegyszer méltán szidják, de amit a világbajnokságon véghez visz, az mindenképpen elismerésre méltó. Főleg úgy, hogy amúgy a torna egyik nagy kérdése a játékvezetők ténykedése. Viktorunk pedig hibátlan.
Na, mondjuk ez nem igaz. A Brazília-Észak-Korea találkozón elnézett egy szögletet, az egyébként a vártnál kevésbé békésebb Mexikó-Uruguay találkozón pedig talán még egy kezesés is a lelkén szárad. Még ilyet. Nem véltetlen, hogy megkapta az USA-Ghána nyolcaddöntőt is, mondani sem kell, kifogástalanul bíráskodott. Bár hát ez sem igaz, kifogás ugyanis volt, méghozzá afrikai részről, akik nehezen emésztették meg, hogy az irányító Ayew beszedte második sárgáját, s így nem játszhat a negyeddöntőben. Kassai viszont indoklásában is azt írta, a szándékot büntette, így a FIFA nem törölt.

Törli viszont egyre inkább Kassai riválisait. Rosetti és Larrionda gyakorlatilag kiírta magát a vasárnapi eseményekkel a továbbiakból, Busaccát pedig meglehetősen érthetetlenül éppen ma küldték haza. A svájci sztárbíró eleddig az Uruguay-Dél-Afrika meccset fújta, amelyen befújt egy 11-est és kiállította Khunét, akkor szerintem jogosan. Most mégis úgy döntött a testület, hogy Busacca mehet. Maradt másik igazi esélyesként Howard Webb, akit az angolok bukása is repít. Urs Meier mostmár szakértőként dicséri Kassait, de mivel a magyar még igen fiatal, úgy véli, döntőt még nem kap az idén. Alighanem igaza van, de az is meglepő volna, ha Kassainak nem lenne több feladata Dél-Afrikában.

Ugyanez az Urs Meier vetette fel a most leginkább aktuális videóbíró kérdéssel kapcsolatban, hogy egy kicsit Ho Z írásaira is reagáljak, egyrészt az Európa Ligában használatos öt bírós rendszert, másrészt azt, hogy egy a labdába juttatott chip jelezzen, amennyiben a játékszer áthalad a gólvonalon. Ez valóban technika, de mégis egyértelműbb és gyorsabb mint a videóbíró, vagy mint a jelenlegi megoldás, és elkerülhető vele az egyébként alighanem sérülésveszélyes a kapuba beépített más közeg, így a műanyag, a homok, vagy a fém használata is. Bár igaz, utóbbi ötletek sem olyan rosszak megfelelő alkalmazás esetén, így pl. gumi telepítése, vagy egyszerűen egy ugrálózsiráf szerű építmény kialakítása a gólvonal mögött. Utóbbi persze már tényleg hülyeség.

A legjobb viszont mégis az, hogy a mi Kassainkat ez nem zavarja. Felfogása és teljesítménye messze kiemeli a mezőnyből, s teszi az egyik legjobbá. Már csak az kell, hogy remek formáját hazulra is átmentse.
Minden jót és sok magyar gólt, 

sőt, ezúttal sípszót is,

Ramsey

A bejegyzés trackback címe:

https://loudwarriors.blog.hu/api/trackback/id/tr332119399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ho Z 2010.06.30. 20:06:47

Kicsit pontosítva elképzeléseimet. Kézilabdában láthatjuk, hogy a hatos különböző színű a pálya egyéb részeitől. Ez a felvázolt ötleteim értelmes, sérülésmentes kivitelezésével nem egyszerű, de kivitelezhető.
Chip, elfogadható a nagy versenyeken, versenysorozatokban, amelyeket egységes labdával játszanak. (EB, VB, Copa America és BL).

Kassai a VB-n jól fúj, de nem hibátlanul. (Perez lekönyöklése) De hát emberből és bíróból van. Az NB1-ben még alig láttam jó meccsét...
Kezeljük őt a helyén. Nem fog VB-döntőt fújni. Annyira még nem nagy név, továbbá sportdiplomáciánk halovány.
Rosettiért kár... Példát kellett mutatni...
Webb az elsőszámú favorit a VB-döntőre.

Egy költői kérdés: Hol vannak a Puhl Sándor vagy Pierluigi Collina szintű sípmesterek???
süti beállítások módosítása